Yleisöä 2504

4-3-3
vko.30 // 1.8.2020

HJK ja KuPS jakoivat pisteet (HJK-KuPS 2-2)

HJK ja KuPS päätyivät lauantaina Veikkausliigan kärkikamppailussa pistejakoon maalein 2-2.

KuPS johti ottelua kahdesti Ilmari Niskasen osumilla, mutta ensin Roope Riski ja lopussa Tim Väyrynen tasoittivat ja pisteet jaettiin.

Klubin ja KuPSin kohtaaminen loppuunmyydyllä Bolt Arenalla ei varmasti jättänyt ketään kylmäksi. Ottelussa nähtiin hienoja maaleja ja dramaattinen loppuratkaisu, kun HJK:n Daniel O'Shaughnessyn viime hetkillä tekemä johtomaali hylättiin lopulta paitsiona.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli varsin tasainen. KuPSin Ilmari Niskanen vei viime kauden mestarit johtoon 10. minuutilla hienolla kaukolaukauksella, joka yllätti Antonio Regueron HJK:n maalilla.

Klubi ei tästä lannistunut, vaan loi useita tekopaikkoja. Vain maali jäi puuttumaan.

Toinen jakso oli erittäin tapahtumarikas. Atom Tanaka pelasi 73. minuutilla pallon rangaistusalueen tuntumaan Eetu Vertaiselle, jonka KuPSin Nuno Tomás kaatoi vaparin ja varoituksen arvoisesti. Atom antoi vaparin, joka muurista kimmonneen tuli Roope Riskille vitosen sisälle. Riski sijoitti pallon ohi KuPS-vahti Otso Virtasen. Pallo ehti kuin ehtikin ylittää maaliviiva, ennen kuin KuPSin Niskanen sai pallon pelastettua. Klubi oli tasoittanut 1-1:een.

Viisi minuuttia myöhemmin KuPS siirtyi uudestaan johtoon. Ilmari Niskanen sijoitti tarkan vedon rangaistusalueen reunalta HJK-maalin takanurkkaan. Vain kaksi minuuttia tästä Klubin Miro Tenho antoi mainion pystypallon KuPSin puolustuslinjan taakse, josta Tim Väyrynen puski upean tasoitusmaalin 2-2.

Ottelun lisäajalla saatiin dramatiikkaa. Atom antoi kulmapotkun ja sitä seuranneesta maalinedusruuhkasta Daniel O'Shaughnessy onnistui tekemään Klubille johtomaalin. Tuomari hyväksyi ensin maalin mutta muutti päätöksen hetkeä myöhemmin ja hylkäsi maalin paitsiona.

HJK - FC Lahti Bolt Arenalla torstaina 6.8. kello 18.30 ja SJK - KuPS OmaSp Stadionilla keskiviikkona 5.8. kello 18.30.

Lähde: HJK:n verkkosivut