AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK
4-3-3
#11 Riski #19 Väyrynen

22

(0-1)

Yleisöä 2504

KuPS
4-3-3
#11 Niskanen #11 Niskanen
vko.30 // 31.7.2020

Ennakko: HJK-KuPS

Ennakko: HJK-KuPS

HJK kohtaa sarjan kärkijoukkueen ja viime vuoden mestarin KuPSin lauantaina. Ottelua voi seurata myös vapaasti katsottavalta JIM-kanavalta.

Luvassa on erittäin tasaväkinen jalkapallonäytös kahden laadukkaan huippujoukkueen välillä. KuPS matkustaa luottavaisin mielin Bolt Areenalle heinäkuun kuukauden pelaajaksi valitun tehohyökkääjänsä Ilmari Niskasen johdolla.

KuPS on yltänyt viime vuosien aikana moniin upeisiin vierasvoittoihin Klubin omalla kotinurmella. Kuopiolaisten pelaamisessa ovat kaikki osa-alueet rautaisessa kunnossa ja lauantaisesta klassikko-ottelusta lähdetään jälleen tavoittelemaan hyvää lopputulosta. Sarjajohtaja haluaa esittää parasta osaamistaan Bolt Areenan täysille katsomoille.

- HJK on hyvä joukkue ja kova vastus. Me olemme myös hyviä. Me koetamme saada omat pelilliset vahvuutemme toimimaan lauantain ottelussa mahdollisimman hyvin. Pelissä tarvitaan hyvä rakenne niin hyökkäys- kuin puolustuspelaamisessa. Hyvä puolustusrakenne on tärkeää sekä se, että luodaan itse maalitilanteita. Kilpailu on Veikkausliigassa kovaa ja se on erittäin hyvä asia, sillä kova kilpailu ja tasainen sarja kehittävät suomalaista jalkapalloilua kokonaisuudessaan paremmaksi, KuPS:n päävalmentaja Arne Erlandsen muistuttaa seuran sivuilla.

Edellinen voitokas Ilves-matsi jätti puolestaan HJK:n joukkueelle hyvän fiiliksen. Ottelu pelattiin kolmella topparilla, mikä antaa lisää vaihtoehtoja peliryhmityksiin.

– Päällisin puolin jäi hyvä fiilis, saimme hyvän kokemuksen siitä [ryhmityksestä]. Meillä on hyvä tilanne alakerrassa ja nyt kun vielä Valtteri Moren tuli mukaan, meillä on paljon vaihtoehtoja siihen, valaisee Toni Koskela.

HJK:n ja KuPSin pelifilosofia on monella tavalla erilainen, voidaan puhua jopa ääripäistä. Pelistä saatava data tukee tätä käsitystä esimerkiksi topparien syöttömääriä ja -prosentteja tarkasteltaessa.

– Molemmat toki pyrkivät kontrolloimaan palloa lähellä vastustajan maalia, mutta siihen ne yhteneväisyydet jäävätkin. KuPS pelaa pallon nopeasti mahdollisimman suoraviivaisesti lähelle vastustajan maalia ja siellä alkaa tietyllä tavalla se hyökkäyspelaaminen.

Klubi saa jalkeille vahvan kokoonpanon. Vahvuudesta puuttuvat vain pitkäaikaispotilas Matti Peltola ja David Browne, joka vielä parantelee pientä vammaansa.


HJK-KuPS lauantaina 1.8. kello 17.00 Bolt Arenalla.

Lähde: KuPS:n verkkosivut