AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Haka
4-3-3

02

(0-1)

Yleisöä 1575

FC Inter
3-4-3
#9 Liliu #19 Paananen
vko.29 // 25.7.2020

Ennakko: FC Haka-FC Inter

Ennakko: FC Haka-FC Inter

Kuva: Juha Tamminen

FC Haka hakee kauden avausvoittoaan sunnuntaina, kun vieraaksi Valkeakoskelle saapuu FC Inter.

Hakan uusi liigataival on alkanut tasapelipainotteisesti, sillä neljästä ottelustaan Haka on pelannut kolme tasan. Ensimmäinen voitto valkeakoskelaisilta on vielä ottamatta, mutta toisaalta joukkue on joutunut tunnustamaan vain HJK:n paremmakseen. Haka lähtee näin Veikkausliigna toiseen kotiotteluunsa metsästämään kauden avausvoittoa.

Haka-luotsi Teemu Tainio painotti IFK Mariehamn -ottelun jälkeen joukkueen puolustuspelin tärkeyttä ja siihen onkin nyt panostettu lyhyestä valmistautumisajasta huolimatta.

– Edelleen puolustaminen on ollut meille vähän ongelma ja meille tehdään liikaa maaleja. Interin tasoista joukkuetta vastaan, jos meidän puolustaminen ei ole priimaa, niin se kyllä kolisee omassa päässä. Inter on alkukauden hyvässä iskussa, mutta ehkä ne on kotona kuitenkin ollut vahvempia, mitä vieraissa. Joka tapauksessa tulee hyvä joukkue vastaan.

– Me ollaan vähän naiiveja tietyissä tilanteissa puolustamisessa. Huomenna kamppailuvoimaa ja sellaista kovuutta pitää kyllä löytyä paljon.

Myös Interin vahvuudet on hyvin selvillä. Kärjessä joukkueella on tämän hetkinen maalipörssin kärki Timo Furuholm, jolle ei voi antaa yhtään tilaa.

– "Furkka" on kyllä sellainen "fox in the box", eli aina siellä oikeassa paikkaa panemassa ripareita sisälle. Siinä on hyvä testi meidän toppareille, Teme ennakoi.

Interin päävalmentaja José Riveiro uumoilee Hakan saavan edelleen virtaa viime kauden onnistumisista.

– Haka on vaikea vastustaja erityisesti kotikentällään. He ovat edelleen hyväntuulisia huikean viime kautensa jälkeen ja he osoittavat joukkueena edelleen samaa sitoutumista, espanjalaisvalmentaja muotoilee.

Haka-ottelun jälkeen koko Interin joukkueella on kenties viimeisen kerran tällä kaudella liki kokonainen viikko aikaa valmistautua seuraavaan otteluun. Veikkausliigan tiivis otteluohjelma, europelien alkaminen ja mahdolliset kutsut esimerkiksi nuorten maaotteluihin pitävät valmistautumisajat jatkossa entistä lyhyempinä. José Riveiron mukaan tässä tilanteessa oma identiteetti on tärkeä pohja hyvälle valmistautumiselle.

– Yritämme keskittyä omaan identiteettimme ja tuoda siihen aina joitain yksityiskohtia vastustajan ja olosuhteiden mukaan. Palautuminen sekä henkisesti että fyysisesti on tällä hetkellä ratkaisevaa, joten yritämme olla tarkkoja myös sen suhteen, Riveiro lisää.

Kotijoukkueen lähtökohdat otteluun ovat erinomaiset, sillä kaikki ovat jälleen pelikuntoisia, kun myös Ville-Valtteri Starck on päässyt takaisin pelikuntoon. Maximus Tainio on niinikään saanut peliluvan, mutta hakee vielä pelituntumaa A-juniorien mukana lauantaina, kuten tekevät myös Leevi Antinaho, Akseli Lehtojuuri, Topias Listo ja Kalle Kohonen.

Kolmesta edellisestä ottelusta Interin kokooonpanosta puuttunut Juuso Hämäläinen teki edellisen pelin lopulla paluun kentälle ja Hakaa vastaan kokoonpanolistalle saattaa palata myös viimeksi seitsemän viikkoa sitten kerran kentällä nähty Matias Ojala. Reilu viikko sitten HJK-ottelussa kentältä pois vaihdettu Arttu Hoskonen on joukkueesta ainoa, joka ei pysty vielä pelaamaan.


FC Haka - FC Inter Tehtaankentällä sunnuntaina 26.7. kello 18.30.

Lähde: FC Hakan verkkosivut, FC Interin verkkosivut