3-4-3
vko.29 // 26.7.2020

Inter haki voiton Hakasta (FC Haka-FC Inter 0-2)

Liliu iski Interin avausosuman. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Inter jatkoi vahvoja otteitaan ja haki sunnuntaina 2-0-vierasvoiton FC Hakasta.

Edellisessä ottelussa Maarianhaminassa pallo oli Hakan verkossa neljännellä minuutilla. Interille riitti vajaa kaksi minuuttia, kunnes Michael Hartmann joutui kaivamaan pallon selkänsä takaa. Inter pelasi pallon oikealta sisään ja Jacob Bushuen epäonnistunut purku putosi suoraan Liliulle, joka laukoi pallon tarkasti aivan oikean tolpan juureen.

Inter tuli muutoinkin otteluun todella vahvasti ja koskilaisten puolustus oli ensimmäisen vartin aikana todellisessa testissä. Vain pari minuuttia maalista Hartmann esitti todellisen "gamesaverin", kun Kevin Kouassivi-Benissan pääsi laukomaan läheltä, mutta Hakavahdin oikea käsi oli palloa nopeampi. Viisi minuuttia myöhemmin Jami Kyöstilä pelasti kulman jälkitilanteesta tulleen laukauksen maalitolpalta.

Valkopaidat pääsivät kuitenkin hiljalleen peliin mukaan ja ensimmäisen jakson loppu olikin Hakalta erittäin hyvää peliä. Etenkin Jami Kyöstilä ja Samuel Chidi loivat oikean laidan kautta tukun tilanteita maalille, mutta tärkein, eli maali jäi puuttumaan ja tauolle siirryttiin 0-1 -lukemissa.

Toisella jaksolla Inter oli selvästi hallitsevampi osapuoli, eikä Haka saanut oikein missään vaiheessa sellaista kirivaihdetta päälle, kuin olisi tarvittu. Kuvaavaa onkin, että valkopaidat eivät saaneet toisella jaksolla yhtäkään laukausta kohti Inter -maalia. Ottelun lopullinen niitti näki päivänvalon 57. minuutilla, kun Akseli Paanaselle annettiin liikaa tilaa kuudentoista rajalla ja hän pääsi rauhassa laukomaan lukemiksi 0-2.

Teemu Tainio yritti maalin jälkeen hakea vielä uutta virtaa otteluun, mutta 61. minuutilla tehty triplavaihto ei tuottanut toivottua tulosta. Inter oli ottelussa parempi ja Haka toisaalta antoi heille mahdollisuuden parilla helpohkolla maalilla.

SJK – FC Haka lauantaina 1.8. kello 17.00 OmaSp Stadionilla ja FC Inter – IFK Mariehamn lauantaina 1.8. kello 17.00 Veritas Stadionilla,