AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
TPS
4-3-3

02

(0-1)

Yleisöä 1400

HJK
4-3-3
vko.29 // 21.7.2020

Ennakko: TPS-HJK

Ennakko: TPS-HJK

Kuva: Juha Tamminen

TPS isännöi keskiviikona HJK:ta, jolle kärsi kuukausi sitten Suomen Cupissa niukan 0-1-tappion.

TPS-valmennus on viritellyt raitapaitoja parhaaseen mahdolliseen vireystilaan ennen tämän viikon kotiotteluita. TPS:n päävalmentaja Tommi Pikkarainen pitää joukkueensa ilmapiiriä varsin levollisena ja rauhallisena, vaikka tappioita on jo kolme peräkkäin.

- Ihan hyvä fiilis joukkueessa on, vaikka pataan on tullut kolme kertaa. Tällainen HJK-ottelun David vs. Goljat -asetelma sopii meille oikein hyvin. Meidän on helppo lähteä peliin näistä asetelmista. Joukkueen henkinen ilmapiiri on terveellä pohjalla ja meillä on realismia terveellä tavalla mukana, Pikkarainen korostaa.

HJK on rankattu kaikkien papereissa ennakkoon Veikkausliigan ykköseksi tällä kaudella. Klubi pullahti viime kaudella jo hyvissä ajoin mitalipelien ulkopuolelle ja se oli stadilaisille paha paikka. HJK:ssa on kuitenkin menestymisen kulttuuria vaikka muille jakaa, joten viime vuoden virheistä on todellakin otettu opiksi. Joukkuetta on vahvistettu myös sen mukaan.

- HJK hävisi nyt Interille ensimmäisen pelinsä koko vuonna, eikä se ole välttämättä hyvä juttu meille. Siellä on käyty asioita läpi ja ne tulee sisuuntuneena tänne. Meidän pitää onnistua ihan hemmetin hyvin, on se niin vahva ryhmä, Pikkarainen tietää.

HJK:ssa cupin kohtaaminen muistetaan hyvin.

– Nyt aletaan päästä siihen vaiheeseen, että pelit seuraavat toisiaan nopeasti. Huomenna palataan taas Turkuun. TPS on kuukauden takaisesta suhteellisen tuoreessa muistissa, mutta tietenkin aina on mahdollisuuksia yllättää, ennakoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

– Meidän on joka tapauksessa palattava omalle tasollemme hyökkäyspelaamisessa. Meidän pitää saada pallo useammin kontrolloidusti hyökkäyskolmannekselle ja luotava pallon riistojen jälkeen myös pidempiä hyökkäyksiä.

TPS sai jo viime viikolla huonoja uutisia, kun Eliécer Espinosan vamman vakavuus selvisi. Viime kauden parhaan maalintekijän kausi on kokonaan ohi. Mika Ääritalo pysyy myös edelleen poissa, mutta onneksi joukkueen sisällä on myös odotettuja tervehtymisiä.

- Rasse (Holma) saatiin jo Espoossa mukaan. Sami (Rähmönen) tulee nyt penkille mukaan ja häntä voidaan tarvittaessa käyttää hieman lopummalla ottelua. Jonni (Peräaho) on pelikunnossa. Rodney (Strasser) on edelleen pois ja Ääritalo ei pääse tällä viikolla vielä mukaan. Heidän tilanteita katsotaan näiden kahden pelin jälkeen, TPS-luotsi listaa.

Keskikenttäpelaaja Niklas Pyyhtiä nousee HJK-ottelussa TPS:n avauskokoonpanoon. Tämä vasta 16-vuotias oman ikäluokkansa maajoukkuepelaaja on tullut vaihdosta sisään erittäin ennakkoluulottomasti ja on varmasti avauksen paikkansa ansainnut.

- Pyyhtiä on HJK-pelissä aloituksessa, hän on tullut erittäin hyvin sisään ja kehittynyt muutenkin isoin askelien. Hän on vielä nuori poika, mutta on avauspaikan nyt ansainnut, Pikkarainen vahvistaa.

HJK:lla kaikki edustusjoukkueen ringin pelaajat ovat täydessä treenikunnossa paitsi Matti Peltola, joka on pois riveistä vielä useamman viikon.


TPS - HJK Veritas Stadionilla keskiviikkona 22.7. kello 18.30.

Lähde: TPS:n verkkosivut, HJK:n verkkosivut