AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Honka
3-4-3
#9 Dongou

11

(0-0)

Yleisöä 1082

FC Inter
3-4-3
#16 Kagayama
vko.29 // 21.7.2020

Ennakko: FC Honka-FC Inter

Ennakko: FC Honka-FC Inter

Kuva: Juha Tamminen

FC Honka pelaa keskiviikkona 22.7. kolmannen perättäisen kotiottelunsa, kun kello 18.30 alkavaan kamppailuun saapuu vieraaksi FC Inter Turusta.

Honka nappasi kauden avausvoittonsa viime lauantaina, kun se kaatoi TPS:n kotikentällään luvuin 3-1. Lucas Kaufmann iski osumista kaksi, ja avausmaalin viimeisteli pilkulta Jean-Marie Dongou.

Voiton myötä Honka löytyy kuudella pisteellä Veikkausliigan sijalta viisi. Kärkipaikkaa pitää juurikin Inter, jolla on kasassa yhdeksän pistettä.

– Tiedämme totta kai, että Inter on hyvä joukkue. Meidän täytyy kuitenkin enimmäkseen keskittyä omaan pelaamiseemme. Kotikentällä pelaaminen on myös tietenkin etu. Meidän täytyy saada yleisön ja kannattajien tuesta kaikki irti, Kaufmann sanoo Hongan sivuilla.

Viime kaudella hopeamitalit napannut, ja viimeiseen otteluun saakka mestaruudestakin taistellut FC Inter on tasokas joukkue myös tällä kaudella, vaikka joukkue menettikin parhaan maalitykkinsä Filip Valencicin. Monivuotinen luottohyökkääjä Timo Furuholm on ollut alkukaudella kovassa vireessä ja on iskenyt neljään otteluun yhtä monta maalia.

Inter on kaatanut RoPS:n, Ilveksen ja viimeisimpänä HJK:n. Ainoa tappio tuli KuPS:ia vastaan Kuopiossa.

Kaudeksi 2018 uuden nousun Veikkausliigaan tehnyt isäntäjoukkue on ollut kuitenkin Interille usein vaikea vastus. Vaikka Honka jäi viime vuonna sarjataulukossa Interin taakse, veivät espoolaiset voiton kaksi kertaa kolmesta kohtaamisesta. Interin ainoa voitto tuli päivälleen vuosi sitten, kun voittolukemiksi Veritas Stadionilla kirjattiin 3-1 Elias Mastokankaan, Filip Valencicin ja Timo Furuholmin maaleilla. Huomisen ottelua on Interin päävalmentaja José Riveiron mukaan vaikea ennakoida.

– Meillä ei ole ollut hirveästi lepoaikaa ja vastustajalla vielä yksi päivä vähemmän. Siksi on vaikeaa sanoa, kumpi ottaa ohjat pelissä. Molemmille tulee varmasti hetkensä pelissä ja näemme taatusti tasaisen ottelun, aiemmin myös itse Hongassa valmentanut Riveiro arvelee.

Hongan ainoa varma poissaolija keskiviikon ottelusta on Mac Kandji.

Interin pelaajatilanne on säilynyt melko muuttumattomana viime otteluissa, mutta tähän otteluun valmennus saa takaisin viime ottelusta puuttuneen Kevin Kouassivi-Benissanin. Kahdessa viime ottelussa saman avauskokoonpanon valinnut Riveiro ei paljasta vielä, onko muutoksia avausyksitoistikkoon luvassa ottelutahdin kiristyessä.

– Terveenä olevat ja joukkueen mukana harjoittelevat pelaajat ovat kyllä edelleen valmiita pelaamaan. Otteluohjelmaa katsoessa tuoreiden pelaajien tuominen avauskokoonpanoon vaikuttaisi tosin olevan järkevää, mutta katsotaan nyt, Riveiro pohdiskelee.


FC Honka - FC Inter Tapiolan urheilupuistossa keskiviikkona 22.7. kello 18.30.

Lähde: FC Hongan verkkosivut, FC Interin verkkosivut