4-3-3
vko.28 // 17.7.2020

Interin vahva kotivire jatkuu edelleen (FC Inter-HJK 1-0)

"Furkka" ratkaisi voiton Interille. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Inter otti kauden kolmannen voiton Veikkausliigassa, kun se voitti perjantai-iltana Veritas Stadionilla HJK:n. Ottelun voittoon riitti joukkueen kapteenin, Timo Furuholmin seitsemän minuuttia ennen loppua tekemä maali.

Ensimmäinen jakso ottelussa oli kaksijakoinen. Inter vei vastatuulesta huolimatta puoliajan avauspuolikasta. Varsinkin ensimmäiset 20 minuuttia mentiin kentällä täysin sinimustaan tahtiin. Paras paikka maalintekoon tuli Noah Nurmelle, jonka puskun torjui ilmiömäisesti Klubi-vahti Antonio Reguero.

Ensimmäisen jakson loppua kohti myös vieraat saivat painetta Henrik Moisanderin maalille. Paitsiomaalin lisäksi hyvään maalipaikkaan pääsi Atomu Tanaka. Hänen laukauksensa torjui hyvin Moisander jalallaan.

Inter tuli vahvasti myös toiselle jaksolle. Aleksi Paanasella oli hyvä paikka maalintekoon 51. minuutilla. Laukaus 20 metristä meni kuitenkin vähän ohi.

Vaihdoilla peliin uutta virtaa hakenut HJK sai Interin toisella jaksolla puolustuskannalle. Klubin paras tilanne tuli, kun vaihdosta kentälle tullut Eetu Vertainen pääsi laukomaan omasta kuljetuksesta. Interin maalivahti Moisander sai torjuttua kuitenkin hyvin.

Veritas Stadionin kotiyleisön lopullisesti räjäyttänyt 1-0 maali syntyi 83. minuutilla, kun Timo Furuholm sohi Connor Ruanen laukausta seuranneen reboundin maaliin. Maali oli Furuholmin neljäs maali tällä kaudella.

HJK pyrki hakemaan suoraviivaisella pelaamisella tasoitusta pelin lopussa, mutta Inter-puolustuksen kurinalainen esitys piti lopulta kaikki kolme pistettä Turussa.

FC Honka – FC Inter Tapiolan urheilupuistossa keskiviikkona 22.7. kello 18.30 ja TPS – HJK Veritas Stadionilla keskiviikkona 22.7. kello 18.30.