AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Inter
3-4-3
#15 Furuholm

10

(0-0)

Yleisöä 2190

HJK
4-3-3
vko.28 // 16.7.2020

Ennakko: FC Inter-HJK

Ennakko: FC Inter-HJK

Kuva: Juha Tamminen

Kupittaan perjantai-illassa saadaan esimakua syksyn Suomen Cupin loppuottelusta, kun finalistit FC Inter ja Helsingin Jalkapalloklubi kohtaavat Veikkausliigan ottelussa. Veikkausliigan ottelu Veritas Stadionilla alkaa kello 18.30.

Interin päävalmentaja Jose Riveiro ei peittele HJK:n vaikeutta vastustajana. Samalla hän arvelee kuitenkin tietävänsä keinot, joilla Inter voi päästä lähelle hyvää tulosta.

– HJK on kovatasoinen ja teknisesti taitava joukkue. Erityisesti keskikentän kolmikko heillä on fantastinen ja heillä on kentällä paljon maalintekoon pystyviä pelaajia. Jos he saavat pitää palloa liikaa, heitä vastaan on vaikea pelata. Meidän on siis löydettävä keinot pitää palloa omalla joukkueellamme ja testata heidän puolustustaan. Sillä tavoin pääsemme näkemään, kuinka hyviä he oikeastaan ovat, espanjalaisvalmentaja paljastaa.

Muiden europelijoukkueiden tavoin Inter pelasi viikonloppuna jo kauden kolmannen Veikkausliigan ottelunsa. Kehnon KuPS-ottelun jälkeen Ilves sai Veritas Stadionilla vastaansa aivan erilaisen Interin. Peräti lukemiin 5-1 päättyneessä ottelussa Timo Furuholmin hattutempun lisäksi myös Jesper Engström ja Taiki Kagayama osuivat maalipuiden väliin. Erityisesti kotikentällään Inter on Riveiron mukaan ollut hyvä niin tuloksellisesti kuin pelillisestikin.

– Esityksemme täällä Veritas Stadionilla ovat olleet vahvoja koko kesän. Myös cupissa KuPS:aa vastaan joukkue pelasi hyvin tai erittäin hyvin, vaikka olimmekin välillä tappiolla. Saamme siitä paljon itseluottamusta tähän seuraavaan isoon haasteeseen, joka meitä odottaa huomenna.

– Tässä vaiheessa kautta tulokset ovat ehkä tärkeämpiä kuin kokonaisuus. Olemme kuitenkin osoittaneet, että nyt meille ainoa tapa tehdä tulosta on hyökkäämällä ja luomalla enemmän paikkoja kuin vastustaja. Siihen pyrimme myös nyt ja toivottavasti olemme yhtä tehokkaita kuin Ilvestä vastaan, Riveiro kertoo.

Kevin Kouassivi-Benissan joutuu jättämään ottelun väliin, sillä säännöt eivät mahdollista pelaamista lainaajaseuraa vastaan. Interin harjoituksista sen sijaan kantautui ottelun alla rohkaisevia uutisia, sillä viime viikolla sivussa olleen Juuso Hämäläisen lisäksi reilun kuukauden kuntoutuksessa ollut Matias Ojala harjoitteli jo joukkueen mukana. Riveiron mukaan tilanne näyttääkin tällä hetkellä melko hyvältä.

– Myös Juuso ja Matias olivat tänään kentällä kanssamme. Alamme siis olla hyvin lähellä sitä, että kaikki olisivat kunnossa. Matiaksen kohdalla taustalla on kuitenkin vähän pidempi poissaolo, joten hän ei ole vielä valmis kokoonpanolistalle lisättäväksi, Riveiro toppuuttelee.

HJK:n päävalmentaja Toni Koskela tuntee hyvin kollegansa vastapuolelta.

– En usko, että yllätyksiä tulee. Tunnemme toisemme José Riveiron kanssa aika hyvin, kun olimme samaan aikaan yhdessä Klubissa. Hän luottaa omaan hyökkäyspelinsä sapluunaan ja haluaa kontrolloida palloa, arvelee Koskela HJK:n sivuilla.

Inter pelasi heikomman vieraspelin jälkeen erittäin vakuuttavan kotipelin Ilvestä vastaan ja voitti ottelun reilusti 5-1.

– Inter pyrkii luomaan uhkaa linjan etupuolelle ja samalla puolustuslinjan selustaan, se on se missä he ovat olleet vaarallisia, valaisee Koskela.

HJK:n vahvuudesta on varmuudella pois vain Matti Peltola. Muuten käytettävissä on muutamaa kysymysmerkkiä lukuun ottamatta sama kokoonpano kuin viimeksi.


FC Inter - HJK Veritas Stadionilla perjantaina 17.7. kello 18.30.