AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
FC Lahti
4-4-2

00

(0-0)

Yleisöä 1452

SJK
4-2-4
vko.27 // 8.7.2020

FC Lahti ja SJK jäivät maaleitta (FC Lahti-SJK 0-0)

FC Lahti ja SJK jäivät maaleitta (FC Lahti-SJK 0-0)

Lahdessa käytiin tasainen kamppailu pisteistä. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahti ja SJK kävivät tiukan taistelun pisteistä, mutta lopulta pisteet menivät jakoon maalittomalla tasapelillä.

SJK tuli otteluun heti rytinällä ja loi painetta lahtelaisten maalille, mutta SJK:n vahvan alun jälkeen kotijoukkue pääsi paremmin peliin mukaan, mutta todelliset huippupaikat jäivät uupumaan molemmilta joukkueilta.

Toinen puoliaika sujui tasaisissa merkeissä. Molemmilla joukkueilla oli puolittaisia paikkoja, mutta maalitili jäi joukkueilta avaamatta.

Ottelun alku oli vierailija SJK:n osin lahtelaisten kehnojen syöttöjen johdosta. Lahti alkoi lämmetä pelille reilun kymmenen minuutin jälkeen ja ensimmäinen paikanpoikanen nähtiin SJK:n maalilla Jasin Assehnoun ja Dimitry Imbongon yhteispelin tuloksena. Seuraavaksi Jasin petasi vetopaikan Mikko Kuninkaalle. Yrityksestä huolimatta SJK:n Jesse Öst selvisi melko vähällä.

Toisessa päässä Lahti sai rivinsä alun hakemisen jälkeen kasaan, eikä SJK päässyt kunnollisille paikoille. Vieraat yrittivät murtautua tekopaikkoihin sekä maata pitkin että keskityksien kautta. Vieraiden paras paikka kuivui toppari Mikko Viitikon tärkeään katkoon 23. minuutilla.

Ensimmäisen puolisko loppu oli Lahden. Maltilla palloa läpi puoliajan siirrellyt Lahti pääsi pariin kertaan lähelle, mutta Coubronnen pusku kulmatilanteesta ja Imbongon laukaus ohi maalin säästivät SJK:n.

Toisella puoliajalla Lahti oli hallitsevampi. Palloa pelattiin enemmän eteenpäin, minkä johdosta hyökkäykset soljuivat hetkellisesti nopeammin kuin ennen taukoa. SJK pääsi sekin iskemään pariin otteeseen. Heti puoliajan alussa Håkansilla oli paikka viedä SJK johtoon.

Ottelun loppupuolella maaliton tasapeli alkoi näyttää todennäköiseltä. Kumpikaan ei nostanut riskikerrointa kovinkaan korkealle, minkä johdosta ylivoimahyökkäyksiä ei syntynyt. Lahtelaisten alakerrassa Kari Arkivuo luuti täydet 90 minuuttia korkealla tasolla ja hänet valittiin oikeutetusti ottelun parhaaksi pelaajaksi.

Tasapeli tiesi sitä, että FC Lahti avasi pistetilinsä tämän kauden Veikkausliigassa ja SJK:lla on nyt koossa neljä pinnaa.


FC Lahti matkaa kauden kolmannessa ottelussaan HIFK:n vieraaksi lauantaina 18.7. ja SJK kohtaa kotonaan perjantaina 17.7. IFK Mariehamnin.

Lähde: FC Lahden verkkosivut