AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
FC Lahti
4-4-2

00

(0-0)

Yleisöä 1452

SJK
4-2-4
vko.27 // 7.7.2020

Ennakko: FC Lahti-SJK

Ennakko: FC Lahti-SJK

Kuva: Juha Tamminen

FC Lahti ja SJK iskevät keskiviikkona 8.7. yhteen Veikkausliigan toisen kierroksen ottelussa Lahden Stadionilla.

Suomen Cupissa FC Lahti kaatoi koronatauon jälkeen mm. FC Hongan, mutta hävisi välierässä FC Interille peräti 0-5. Avausottelussaan lahtelaiset taipuivat HJK:lle 0-4-numeroin. SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaaran mukaan parin edellispelin tulokset eivät kerro koko totuutta lahtelaisjoukkueesta.

– Se on kokenut joukkue, mutta hieman ailahteleva. Mielestäni he eivät ole olleet noissa kahdessa tappiopelissään niin paljoa takana, mitä tulokset antaa ymmärtää. Aika kliinisiä ovat olleet molemmat vastustajat niissä peleissä, arvioi Honkavaara keskiviikon vastustajaa SJK:n sivuilla.

Keskiviikon otteluun Lahti on päässyt valmistautumaan hyvin. Valmennusjohdon käytettävissä on Eemeli Virtaa ja Tim Martista lukuun ottamatta muu miehistö. Päävalmentaja Ilir Zenelillä on selvät sävelet, miten Lahti nappaa avauspisteensä keskiviikkona.

- Lähtökohtamme ovat tavallaan paremmat kuin viime kerralla, sillä olemme saaneet valmistautua. Päästettyjen maalien määrä tietysti huolettaa, mutta se on käyty läpi ja korjattu ja selkeytetty muutamia asioita. Oma pelimme on kuitenkin kaiken taustalla. Meidän pitää hoitaa kakkospallot ja olla vaarallisempia ja skarpimpia viimeisellä kolmanneksella. Ylipäänsä meidän pitää olla rohkeampia, Zeneli peräänkuuluttaa.

SJK-luotsi Honkavaara tietä hyvin millä aseilla vastustaja yrittää iskeä.

– FC Lahti on aika hyökkäysvoimainen joukkue, missä laitapakitkin hyökkää. He pelaavat aktiivista peliä niin pallollisena kuin pallottomana, ja uskon, että nämä viime tulokset liittyvät jonkin verran siihen. Heillä on niin pienet marginaalit pelissään. Paljon vahvuuksia ja heikkouksia.

– Joukkueena se on paljon kokeneempi joukkue kuin me ollaan. Tosi mielenkiintoinen ja tulivoimainen joukkue, joka pystyy mielestäni parhaana päivänä haastamaan kenet vaan, Honkavaara sanoo.

SJK:n puolustaja Niko Markkula palaa pelikiellosta tähän otteluun. Kapteeni Mehmet Hetemaj on kuitenkin vielä tästä matsista sivussa pelikiellon vuoksi. Avausotteluun epävarmoina olleista, Denys Oliinyk oli jo vaihtopenkillä ja saattaa ottaa ensiminuutit Veikkausliigan tähän kauteen keskiviikkona. Puolustaja José Nadson puolestaan pelasi viimeistä varttia lukuun ottamatta koko ottelun, kun SJK Akatemia kohtasi Ykkösessä FC KTP:n. Myös pitkään sivussa aiemmin olleet Billy Ions ja Joonas Sundman ovat taas pelikunnossa ja molemmat on nähty jo kentälläkin.

Sivussa on edelleen loukkaantumisen vuoksi varmuudella laitapuolustaja Dárvin Chávez ja SJK Akatemian Ykkösen kauden avauksessa ikävästi loukkaantunut Samba Benga.


FC Lahti - SJK keskiviikkona 8.7. kello 18.30 Lahden Stadionilla. Lisätietoja lipunmyynnistä ja ottelujärjestelyistä löydät tämän linkin kautta.