3-4-3
vko.27 // 8.7.2020

Pistejako Maarianhaminassa (IFK Mariehamn-FC Honka 0-0)

IFK Mariehamnja FC Honka puoluistivat tiiviisti. (Kuva: Juha Tamminen)

IFK Mariehamn ja FC Honka tasasivat pisteet keskiviikkona Wiklöf Holding Arenalla lukemin 0-0.

Piste oli kotijoukkue IFK:lle kauden ensimmäinen, kun puolestaan Honka pelasi toisen perättäisen vierastasapelinsä.

FC Honka otti tahtipuikon alussa haltuunsa ja vei peliä suurelta osin koko avausjakson. Honka hyökkäsi monipuolisesti ja etenkin Macoumba Kandji oli mukana niin luomassa tilanteita kuin päättämässä niitä. Kandjille osui myös avausjakson paras paikka, kun hän pääsi etenemään vapaasti maalille, mutta Frankline Okoye pääsi viime hetkillä väliin.

Kaikkineen Hongalla oli useampia vaarallisia keskityksiä ja kulmapotkuja, jotka eivät kuitenkaan tuottaneet tulosta tai päätyivät IFK-maalivahti Oskari Forsmanin hyppysiin. IFK puolusti hyvin, mutta sai hyökkäyssuuntaan tyytyä muutamaan vastaiskuun, joista Albion Ademi pääsi kahdesti yrittämään maalintekoa, mutta tuloksetta.

Ottelun kuva ei juuri muuttunut toisella jaksolla. IFK sai hiukan enemmän pallonhallintaa, mutta Honka loi edelleen paremmat maalipaikat. Lucas Kaufmann pääsi laukomaan vapaasti pilkun kohdalta, mutta yli maalin ja toisen jakson paras paikka osui 82. minuutilla Demba Savagelle, joka pääsi yksin läpi, mutta Forsman peitti mainiosti.

IFK:n paras paikka tuli vaihdosta kentälle tulleelle Akseli Pelvakselle, jonka pusku hyvästä paikasta painui niukasti yläriman väärälle puolelle.

Kaikkiaan IFK voi olla tyytyväinen taisteluun ja pisteeseen, sillä Honka oli läpi ottelun hallitsevampi osapuoli.

SJK - IFK Mariehamn OmaSp Stadionilla perjantaina 17.7. kello 18.30 ja FC Honka - KuPS sunnuntaina 12.7. kello 18.30 Tapiolan urheilupuistossa.

Lähde: IFK Mariehamnin verkkosivut