AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
IFK Mariehamn
3-4-3

00

(0-0)

Yleisöä 905

FC Honka
3-4-3
vko.27 // 7.7.2020

Ennakko IFK Mariehamn-FC Honka

Ennakko IFK Mariehamn-FC Honka

Kuva: Juha Tamminen

IFK Mariehamn saa kauden ensimmäisessä kotiottelussaan keskiviikkona 8.7. vieraakseen FC Hongan

FC Honka avasi kautensa 1-1-tasapelillä Hakan vieraana. Avauskierroksella Honka joutui takaa-ajajan asemaan, kun Haka pääsi karkaamaan avausjaksolla johtoon rangaistuspotkusta. Keltamustat eivät kuitenkaan luovuttaneet ja Nasiru Banahene tasoitti toisella nelivitosella loppulukemiksi 1-1.

– Liigakauden ensimmäiseksi otteluksi se oli ihan ok. Nousimme takaa tasoihin, emmekä antaneet miesalivoimankaan vaikuttaa liikaa. Meillä oli omat tilaisuutemme myös voittaa ottelu. Meidän täytyy rakentaa tälle pohjalle, ja olla vielä parempia keskiviikkona, kommentoi hyökkääjä Mac Kandji espoolaisten sivuilla.

Keskiviikon isäntäjoukkue IFK Mariehamn avasi kautensa kunnon maalijuhlilla. Se kohtasi vieraissa Ilveksen, ja loppulukemiksi kirjattiin tamperelaisten voitto numeroin 4-3. IFK:n maaleista ottelussa vastasivat Albion Ademi sekä Joel Karlström. Kolmas osuma merkittiin Ilveksen omaksi maaliksi.

IFK Mariehamnin päävalmentaja Lukas Syberyjski joukkoineen on käynyt Ilves-ottelun läpi, mutta keskittyminen on viime päivät ollut tyystin jo keskiviikossa.

- Olen käynyt Honkaa läpi aika paljon. Se on todella taitava ja syöttelevä joukkue, joka pitää mielellään palloa ja yrittää paineen kautta saada pelattua pelaajia vapaaksi, Syberyjski sanoo.

- Toivomme saavamme heidät epämukavuusalueelle estämällä heidän pelaamisen sillä tavalla kuin he eniten haluaisivat. Jos saamme heidät tilanteisiin, joissa he eivät ole kotonaan, saamme heidät ehkä tiettyyn epätasapainoon.

Honka ja IFK Mariehamn pelasivat Suomen Cupissa samassa lohkossa. Maarianhaminalaiset jäivät lohkon viimeisiksi kasattuaan vain kaksi tasapelipistettä. Joukkueiden keskinäisen ottelun Honka voitti luvuin 2-1.

Joukkueet kohtasivat myös viime kauden päätösotteluissa, panoksen ollessa europelipaikka. Honka oli silloin vahvempi kahden ottelun yhteismaalein 3-1. Hongan viime kauden joukkueesta IFK Mariehamnia edustaa tällä kaudella laitapuolustaja Mikko Sumusalo.

Kandji tietää IFK Mariehamnin vaarallisuuden.

– Yksikään ottelu ei tule tällä kaudella olemaan helppo. Sillä ei ole merkitystä kuinka hyvä joukkue paperilla on, jos se ei ole valmiina taistelemaan ja jättämään kaikkea kentälle. Me olemme varmasti keskiviikkona valmiita. Olemme valmistautuneet otteluun erittäin hyvin, hän sanoo.

– Olen todella innoissani siitä, että saimme kauden vihdoin käyntiin. Toivottavasti myös yleisöä saapuu mahdollisimman paljon otteluihin kannustamaan meitä, niin teemme tästä yhdessä upean kauden!, Kandji päättää.

IFK:lla on keskiviikkona koko pelaajaryhmä käytössään, joskin Yvan Yagan on vielä hiukan puolikuntoinen ja saattaa olla sivussa kokoonpanosta.

Hongalta sivussa ottelusta on varmasti ainakin pelikiellon vuoksi huilaava Jonas Levänen.


IFK Mariehamn - FC Honka Wiklöf Holding Arenalla keskiviikkona 8.7. kello 18.30 Lahden Stadionilla. Lisätietoja lipunmyynnistä ja ottelujärjestelyistä löydät tämän linkin kautta.

Lähde: Ålandstidningen, FC Hongan verkkosivut