AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK
3-2-2

31

(1-0)

Yleisöä 2430

FC Haka
5-2-3
vko.27 // 7.7.2020

Ennakko HJK-FC Haka

Ennakko HJK-FC Haka

Kuva: Juha Tamminen

HJK:n Veikkausliigan kotiavauspelinä keskiviikkona 8.7. on todellinen klassikko Veikkausliigan klassikko HJK - Haka.

Teemu Tainion luotsaama Haka tuli HJK:lle tutuksi Suomen cupin välierässä, josta Klubi otti hienon voiton ja otti paikkansa lokakuun finaalissa. Haka antoi kuitenkin kovan vastuksen, ja Klubin päävalmentaja Toni Koskela tuntee Hakan vahvuudet hyvin.

– Haka on mielenkiintoinen joukkue ja jos katsotaan esimerkiksi heidän Honka-ottelun faktoja, olisi heille selvästi kuulunut voitto, toteaa Koskela.

– Yksi selkeä nosto Hakasta on heidän tapansa hyökätä, mikä tekee heistä vaikeasti prässättävän joukkueen. Keskikentän pohjan Medo ja Anton Popovitch ovat pallollisesti vahvoja pelaajia, jonka lisäksi Haka on hyvä luomaan ylivoimia laitoihin.

Hakan cupin ottelun esityksen perusteella ei voi tehdä Klubista ylitsepääsemätöntä estettä keskiviikon otteluun. Tätä mieltä on myös Haka-luotsi Teemu Tainio, joka samalla kuitenkin tiedostaa HJK:n vahvuuden.

– Me oltiin hyvin siinä pelissä mukana, mutta ei tuon tasoiselle joukkueelle voi antaa kolmea maalia. Me puolustettiin heikosti ja ne pitää saada pois. Sanoin jätkillekin, että meillä on nyt vain voitettavaa, eikä lähdetä kuvia kumartelemaan. Ei todellakaan haluta olla ottavana osapuolena, vaan täytyy pystyä pelaamaan rohkeasti.

– HJK on minunkin papereissa suosikki ja paperilla kivikova nippu. Hyvin rakennettu joukkue ja joka paikalle huippumiehiä, joilta löytyy nopeita jalkoja, myöntää Tainio.

HJK otti pätevän voiton sarja-avauksestaan FC Lahden vieraana ja siinä Koskela sanoo joukkueen pelanneen taktisesti eheän ottelun.

– Olen kutakuinkin tyytyväinen kokonaisuuteen. Joinain hetkinä toki luovuimme pallosta liian helposti ja teimme vääriä valintoja, mutta kun katsomme esimerkiksi maaleja, ne ovat tietyllä tavalla jatkumoa ensimmäisestä Haka-ottelusta. Meille on tärkeää pakottaa vastustaja puolustamaan syvällä pitkään, jolloin maalintekomahdollisuuksia aina lopulta syntyy.

Koskela kuvailee HJK:n joukkueen tilanteen hyväksi. Pitempään kokoonpanosta sivussa on vain Matti Peltola.

– Fiilis on hyvä ja näin on ollut oikeastaan koko ajan, sillä jätkät tekevät todella hyvin töitä joka päivä ja motivaatio on korkealla. Meillä on suurin piirtein samat pelaajat käytössä, kuin edellisellä viikolla ja pitkään poissaolleet Eetu Vertainen ja Bubacar Djaló lähestyvät pikku hiljaa täyttä pelikuntoa. Kiva fiilis mennä kohti ensimmäistä kotiottelua Veikkausliigassa, toteaa Koskela.

Koskilaisten harmiksi Anton Popovits joutuu jättämään Honka -matsin tavoin myös tämän pelin väliin loukkaantumisesta johtuen. Samoin sivussa on edelleen Ville-Valtteri Starck. Tainiolla ei kuitenkaan ole suurta huolta poissaoloista, sillä muutoin kaikki ovat ehjiä ja joukkueessa on tilaa rotaatiolle.

– Pientä säätämistä saatetaan tehdä viime otteluun ja laittaa uutta ukkoa kentälle. Meillä on mukava kilpailu joukkueessa ja mahdollisuus saada tuoreita jalkoja kehiin, sekä laittaa kaikki täyteen pelikuntoon ennen elokuun rumbaa.


HJK - FC Haka keskiviikkona 8.7. kello 18.30 Bolt Arenalla. Lisätietoja lipunmyynnistä ja ottelujärjestelyistä löydät tämän linkin kautta.

Lähde: HJK:n verkkosivut, FC Hakan verkkosivut