AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
TPS
4-2-4

01

(0-0)

Yleisöä 1240

Ilves
3-1-0
#9 Mettälä
vko.27 // 6.7.2020

Ennakko: TPS-Ilves

Ennakko: TPS-Ilves

Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigaan palannut TPS saa kauden ensimmäisessä kotiottelussaan tiistaina vastaansa Ilveksen.

Ilves pelasi sangen eriskummallisen kauden avauksen keskiviikkona. Vierailija IFK Mariehamn piti Ratinan stadionilla isäntiä tiukasti otteessaan ja Oskari Forsmanin vartioima maali oli kuin noiduttu. Ottelua kahdesti johdettuaan IFK:n taika kuitenkin petti ja Ilves repi 4-2-johdon. Lisäajalla saarelaiset kävivät vielä kaventamassa, joten maalihurjastelun loppulukemat merkattiin 4-3.

Vapauttavasta avausvoitosta riemuittiin Ilves-lierissä oma aikansa, mutta pikkuhiljaa keskittyminen kääntyy jo totiseen koitokseen vieraalla maaperällä.

– Meininki on ollut kopissa ja harjoituskentällä oikein hyvä. Kauden avausottelu on aina omalla tavallaan stressaava. Maali-iloittelu on nyt aloitettu ja pisteet plakkarissa, joten tästä on aina helpompi lähteä kohti seuraavaa, Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss tietää.

TPS puolestaan kärsi niukan 0-1-tappion SJK:n vieraana. Ilveksen avausottelu on tutkittu Turussa myös tarkkaan.

- Se oli vähän erikoinen peli, jossa Ilves oli kuitenkin selvästi parempi. IFK Mariehamnin kaikki maalit syntyivät Ilveksen pelaajien kautta. Sarjakauden kotiavaus on aina hieno ja odotettu tapahtuma, niin myös meille nyt. Koetetaan keksiä pelin avaamiseen jotain pientä uutta, sillä Ilves ei ihan sillä tavalla prässää. He ovat erittäin hyviä myös kakkospalloissa, joten saamme olla tarkkoina. Me tarvitsemme tietysti maaleja, TPS-luotsi Tommi Pikkarainen tietää.

- Ilves on erittäin stabiili joukkue. Joukkueen pelaaminen on pomminvarmaa. Ilveksen pelissä on varmasti vähiten heilahteluja koko Veikkausliigassa. Pitkäjänteinen työ näkyy.

Taktiikkapuoli Turun mustavalkoisia vastaan alkaa Ilvseksellä olla selvä, mutta sen toteuttajat ovat vielä kysymysmerkki.

– Joukkueessa on nyt paljon liikkuvia tekijöitä. Osalla kolhut paranevat, osalle on tullut uusia. Pitää katsella rauhassa, ettemme hosu kenenkään kanssa. Vaihtuvuutta tulee kuitenkin aina vastustajankin mukaan ja pelejä tässä kyllä riittää, Wiss pohtii.

– Tepsiä vastaan tarvitsemme pelaajia, jotka uskaltavat pitää ja liikuttaa palloa ahtaissakin tiloissa. Vastustaja on juoksuvoimainen ja suoraviivainen porukka. Meidän pallokontrolli tulee korostumaan. Linjojen välit syvyyssuunnassa eivät saa revetä tai muuten TPS voi rankaista.

TPS pääsee Ilves-otteluun lähes terveellä kokoonpanolla. Jonni Peräaho haki pelituntumaa viime perjantain reserviderbyssä ja hän ei ole pelikelpoinen vielä tiistaina. Lisäksi keskuspuolustaja Juhani Pikkarainen kärsii SJK-pelissä saamansa pelikiellon. Myös toinen toppari, Rasmus Holma, jatkaa toipumistaan. Hyökkäyspään ikävä uutinen on se, että seuran viime kauden maalitykki Eliécer Espinosa palasi takaisin sairastuvalle.

- Espi ei ole kunnossa, häntä vaivaa nyt sitten etureisi. On vaikeaa sanoa, millainen toipumisjakso on edessä. Espin koko vuosi on ollut rikkonainen ja tämä on tietysti kova paikka hänelle, Pikkarainen harmittelee.

- Sami Rähmönen siirtyy tähän otteluun topparin tontille, mutta muuten mennään suurin piirtein samoilla. Meillä on lisäksi nälkäisiä kavereita penkillä odottamassa, kuten Joakim Latonen, Babacar Diop ja Alim Moundi, TPS-luotsi listaa.

Sairastuvalta on Ilveksellä näillä näkymin palaamassa pelaajia pienten kolhujen jäljiltä, mutta todellista pelikuntoa tarkastellaan vielä aivan ottelun alla. Myös pitkäaikaisin toipilas Janne-Pekka Laine pystyy nivelsidevammaltaan osallistumaan joukkueen toimintaan. Maanantain viimeistelytreeneistä puuttuvat ainoastaan Joona Veteli ja Yusif Moussa.


TPS - Ilves Veritas Stadionilla tiistaina 7.7. kello 18.30. Lisätietoja lipunmyynnistä ja ottelujärjestelyistä löydät tämän linkin kautta.

Lähde: TPS:n verkkosivut, Ilveksen verkkosivut