AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Haka
4-4-2
#11 Markkanen

11

(1-0)

Yleisöä 1500

FC Honka
4-3-3
#24 Banahene
vko.26 // 30.6.2020

Ennakko: FC Haka-FC Honka

Ennakko: FC Haka-FC Honka

Kuva: Juha Tamminen

Suomen pääsarjatason otteluita on odotettu Valkeakoskella kuumeisesti jo tuskastuttavan pitkään, joten on sitäkin hienompaa päästä avaamaan kausi kotiottelulla, jossa FC Hakaa vastaan asettuu viime kauden kolmonen FC Honka.

Kevään Suomen Cupissa molemmat joukkueet selviytyivät jatkoon alkusarjasta, mutta espoolaisten tie katkesi yhtä ottelua aiemmin FC Lahdelle kärsittyyn 0-1 -tappioon.

Paitsi joukkue ja kannattajat, niin myös Hakaan uusia haasteita uralleen hakemaan tullut Mikko Manninen on erittäin innoissaan alkavasta kaudesta.

– Kun korona toi lisäaikaa ja joutu odottaan vähän pidempään, niin kyllä tässä nyt on intoo täynnä, kuin ilmapallo. Vihdoin ja viimein päästään starttaan Veikkausliiga, niin olen tosi hyvillä fiiliksillä.

Itse otteluun mies lähtee luottavaisin mielin.

– Suomen Cupin pelit antoi lisää uskoa omaan tekemiseen ja ollaan valmiita, kun sarja alkaa. Lähdetään nöyränä, muttei kuitenkaan nöyristelemään.

Viime kauden pronssimitaleihin ja europelipaikkaan päättänyt Honka lähtee myös kaudelle 2020 kovin tavoittein. Keltamustien taival Suomen Cupissa päättyi niukkaan 0-1 tappioon puolivälierissä FC Lahtea vastaan, mutta puolustaja Henri Aalto vakuuttaa, että joukkue on valmis keskiviikon sarja-avaukseen.

– Lahti-ottelun tulos oli luonnollisesti pettymys. Pelillisesti ottelussa oli kuitenkin paljon hyvää. Pääsimme murtautumaan useasti maalipaikoille sekä keskustan kautta pelaamalla, että pidemmilläkin syötöillä. Alun takaiskumaalin jälkeen pidimme joukkuetasapainon tilanteenvaihdoissa ja myös pallonhallintavaiheessa kasassa. Olemme valmiita jatkamaan eteenpäin ja aloittamaan keskiviikkona Veikkausliigakauden, hän kommentoi.

Kesäkuun otteluissa Haka on todistanut, että joukkueesta löytyy leveyttä, ja kuten valmentaja Teemu Tainio on useampaan otteeseen maininnut, niin kenet vaan voi tarvittaessa laittaa kehiin. Mielenkiinnolla odotetaankin, että minkälaisella formaatiolla, sekä kokoonpanolla Haka lähtee kauden avaukseen


FC Haka ja FC Honka kohtaavat Tehtaan kentällä keskiviikkona 1.7. kello 18.30. Lisätietoja lipunmyynnistä ja ottelutapahtuman järjestelyistä löydät tämän linkin kautta.

Lähde: FC Hakan verkkosivut, FC Hongan verkkosivut