HJK
4-3-3
vko.26 // 1.7.2020

HJK selvään voittoon Lahdessa (FC Lahti-HJK 0-4)

HJK avasi kauden vakuuttavasti hakemalla vierasvoiton FC Lahdesta lukemin 4-0 (2-0).

FC Lahti aloitti ottelun vahvasti, mutta HJK alkoi kääntää ottelua edukseen Rasmus Schüllerin iskettyä avausmaalin hiukan ennen puolen tunnin täyttymistä. Voittajasta ei lopulta jäänyt epäselvyyttä.

Lahti aloitti ottelun hyvin ja HJK oli hetken hädässä. Lahti sai riistettyä palloja ja pääsi pariin otteeseen hyökkäämään riiston jälkeen. Paras paikka alussa osui Vahid Hambolle, joka sai pallon HJK:n pallonmenetyksen jälkeen. Hambon laukaus viuhui aavistuksen ohi takatolpasta.

HJK sai hetkeksi otetta kymmenen minuutin jälkeen. Tim Väyrynen oli lähellä päästä ohjaamaan palloa lähellä Lahden maalia, mutta Viitikko kurotti väliin estäen maalipaikan.

FC Lahti pelasi maltilla, vaikka HJK yritti ottaa peliä hallintaansa. Lahtelaisten hyökkäyksissä palloa liikuteltiin pelaajalta toiselle varmasti maata pitkin, eikä HJK päässyt maalipaikoille ensimmäisen puolen tunnin aikana. Ottelun 34. minuutilla HJK meni kuin varkain johtoon. Rasmus Schuller tykitti komean kudin pompun kautta takakulmaan. Lisää seurasi hetkeä myöhemmin, kun Lucas Lingman tuikkasi vieraat maalin edestä kahden maalin johtoon. Takaiskun jälkeen peli rauhoittui pysyen tasaisena taukoon saakka.

Toisen puoliajan alussa HJK sai loistavan maalipaikan kulmapotkusta, mutta Rakovsky syöksyi salamana kulmaan estäen Väyrysen yrityksen. Peli ratkesi tunnin jälkeen, kun HJK pääsi hyökkäämään laidan kautta. Murillo keskitti pallon maalille ja epäonneksi pallo pomppi Lahden omasta pelaajasta verkkoon.

Kamppailun 67. minuutilla nähtiin odotettu paluu Kuhnuri-paitaan Veikkausliiga-otteluihin, kun Kari Arkivuo vaihdettiin kentälle. HJK viimeisteli loppulukemiksi 0-4 ottelun 78. minuutilla.

FC Lahti – SJK Lahden Stadionilla keskiviikkona 8.7. kello 18.30 ja HJK – FC Haka Bolt Arenalla keskiviikkona 8.7. kello 18.30.