AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Lahti
4-3-3

04

(0-2)

Yleisöä 1928

HJK
4-3-3
#28 Schüller #10 Lingman #11 Riski
vko.26 // 30.6.2020

Ennakko: FC Lahti-HJK

Ennakko: FC Lahti-HJK

252 päivän odotus on ohi ja Veikkausliiga palaa Lahteen, eikä se voisi suuremmalla jännitysnäytelmällä alkaakaan. FC Lahti saa vieraakseen Stadionille suuren ja mahtavan Helsingin Jalkapalloklubin.

FC Lahti pelasi kesäkuussa kaksi harjoitusottelua tappioitta ja Suomen Cupissa Lahti eteni välieriin. Välierissä kyyti oli kuitenkin kylmää. Lahti oli FC Interiä vastaan tunnin mukana pelissä, mutta tappioasemassa lahtelaiset joutuivat hyökkäämään riskillä ja se kostautui. Lopulta Inter iski taululle 5-0-lukemat.

HJK puolestaan sai cup-vieraskiertueensa valmiiksi menestyksellä ja odottaa syksyllä pelattavaa finaalia. Välierä Hakaa vastaan viime lauantaina pelattiin erittäin kuumissa ja raskaissa olosuhteissa.

– Tulikuuma tekonurmi hiersi jalkapohjat nopeasti rikki, joten palautumiseen on kiinnitetty enemmän huomiota kuin mihinkään muuhun, kertoo HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

FC Lahden päävalmentaja Ilir Zenelin mukaan Lahti lähtee hakemaan Klubia vastaan parempaa tulosta kuin viikonloppuna Turussa.

- Lähdemme ehdottomasti hakemaan parempaa tulosta kuin Turusta jäi käteen. Edellinen ottelu on käyty läpi ja pelistä otettu hyvät asiat mukaan. Haluamme saada puolustuksen virheet minimiin. Kokoonpano tulee vähän elämään, Zeneli paljastaa.

HJK-luotsi Koskelan mukaanLahti-ottelusta on odotettavissa erittäin mielenkiintoinen.

– Lahti on todella aggressiivinen joukkue, puolustaa tosi monella pelaajalla ja aika paljon eteenpäin, joka tekee sen että siellä on aika paljon tilanteen vaihtoja, pallo elää aika paljon, ja tekee tietysti myös sen, että linjojen takana on jonkin verran isompia tiloja kuin jotain muita vastustajia vastaan, analysoi Koskela.

– Lahti on myös suhteellisen miesorientoitunut joukkue pelaamaan varsinkin keskisektorilla ja on sitä kautta erilainen vastustaja, mitä ollaan tässä kohdattu alkuvuoden aikana. Siihen päälle kolme oikein hyvää hyökkäyspään pelaajaa, sillä tavalla mielenkiintoinen vastustaja huomenna vastassa.

– Tämä ei muuta meidän perussapluunaa, samoin ajatuksin ja samoilla vahvuuksillamme meidän pitää lähestyä tätäkin ottelua ja lähteä hakemaan hyvää vierastulosta, päättää Koskela.

Otteluruuhkassa oleva Lahti ei ole juuri kerennyt palautua sunnuntain koitoksesta. Tim Martinen on varmasti sivussa ottelusta. Turussa kolhuja saaneet Mikko Viitikko, Eemeli Virta ja Henri Eninful saattavat myös joutua jättämään ottelun väliin. Toisaalta pitkään sivussa ollut Pyry Lampinen palasi kentälle Turussa.

HJK:n kokoonpano säilyy suhteellisen ennallaan. Nikolai Alho palaa vahvuuteen. Bubacar Djaló ja Eetu Vertainen ovat täydessä harjoitusvahvuudessa, josta tietysti on vielä matkaa pelikuntoon. Matti Peltolalla on pientä vaivaa ja tämän päivän jälkeen selviää, puhutaanko päivistä vai viikoista.


FC Lahti - HJK Lahden Stadionilla keskiviikkona 1.7. kello 18.30. Lisätietoja lipunmyynnistä ja ottelutapahtuman järjestelyistä löydät tämän linkin kautta.

Lähde: FC Lahden verkkosivut, HJK:n verkkosivut