AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
VPS
2-6-2

23

(1-0)

Yleisöä 1845

HIFK
3-2-3
vko.39 // 6.10.2019

VPS:n tippuminen varmistui (VPS-HIFK 2-3)

VPS:n tippuminen varmistui (VPS-HIFK 2-3)

VPS koki sunnuntaina 2-3-tappion HIFK:lle ja tulos tietää sitä, että vaasalaisten tippuminen Ykköseen varmistui.

VPS kohtasi HIFK:n haastajasarjan viimeisessä kotipelissään sunnuntaina Hietalahdessa. Raidan olisi pitänyt voittaa oma ottelunsa ja KPV:n samalla hävitä Lahdessa, jotta sarjapaikan säilyttäminen olisi ollut vielä mahdollista. Puoliajalla tilanne näytti vielä lupaavalta, mutta vierasjoukkue nousi toisella jaksolla voittoon ja VPS:n putoaminen varmistui.

Ottelun merkitys näkyi Vepsun tekemisessä heti ensi hetkistä alkaen. Tilanteisiin mentiin kovaa, mutta prässi ei ollut yhtä korkealla kuin aiemmissa otteluissa. HIFK löysi silti tilaa VPS-linjan takaa ja Tiquinhoa jouduttiin rikkomaan vaarallisessa paikassa. Tero Mäntylä pääsi puskemaan vapaasti seuranneesta vapapotkusta, mutta tolppa pelasti Vepsun aikaiselta takaiskulta.

Vepsun hyökkäyspeli oli kohmeessa ottelun alussa. Ensimmäinen mahdollisuus maalintekoon tuli, kun Samu Alankoa rikottiin noin 24 metrin päässä HIFK-maalista. Kapteeni Sebastian Strandvallin vapaapotku oli kuitenkin helppo torjuttava Daniel Kollarille. HIFK:n Jabar Sharza karkasi VPS-puolustukselta pian tämän jälkeen. Afganistanilainen ajautui pieneen kulmaan, eikä saanut laukaustaan osumaan tolppien väliin.

Elisa Stadionille saapunut yleisö pääsi juhlimaan, kun pelikellossa oli 22 minuuttia. Alanko riisti pallon keskialueella ja syötti Morrisseylle. Jamaikalainen kuljetti noin kahteenkymmeneen metriin ja laukoi pallon voimalla HIFK-maalin vasempaan yläkulmaan. Osuma oli Morrisseyn kauden kuudes.

VPS oli maalinsa jälkeen puolustuskannalla. Vierasjoukkue piti palloa ja loi muutamia puolittaisia maalipaikkoja. VPS-maalilla pelannut Valeri Voskonian hoiti keskityspallot varmasti, eikä HIFK päässyt hyviin laukaisupaikkoihin. Ensimmäisen jakson loppupuolella ei nähty enää varsinaisia maalipaikkoja ja tauolle lähdettiin VPS:n johtaessa.

Alangolla oli loistava mahdollisuus tuplata Vepsun johto heti toisen puoliajan alussa. Hyökkääjä joutui kuitenkin laukomaan vaikeasta asennosta ja Kollar onnistui torjunnassaan. Vierasjoukkueen Kevin Larsson testasi Voskonianin toisen jakson virettä 51 minuutin kohdalla. Ukrainalainen onnistui liimamaan pallon näppeihinsä jälleen kerran.

Peli vaikutti olevan Vepsun hallinnassa, mutta vierasjoukkue pääsi yllättämään hieman ennen tunnin pelin täyttymistä. Nopejalkainen Tiquinho irtosi oikealta laidalta ja onnistui sijoittamaan pallon Voskonianin taakse. Peli avautui HIFK:n tasoitusmaalin jälkeen ja vaarallisia tilanteita nähtiin molemmissa päissä. Ensin kimmokkeen ottanut keskitys meinasi yllättää Kollarin ja hetki tämän jälkeen Morrissey väänsi itsensä vapaaksi boksissa, mutta hyökkääjän syöttö ei tavoittanut VPS-pelaajia.

VPS-puolustuksella oli todella isoja vaikeuksia Tiquinhon kanssa. Brassi pääsi läpiajoon 70 minuutin kohdalla. Voskonian tuli vastaan ja torjui laukauksen upeasti. Voskonian joutui venymään pallon tielle heti tämän jälkeen, kun Robert Kakeeton kaukolaukaus oli matkalla yläkulmaan. Vain kaksi minuuttia tästä, ja Tiquinho osui jälleen. Taituri pääsi pallon kanssa boksiin, leikkasi sisään ja ampui pelivälineen verkkoon.

VPS jatkoi taistelua myös tappioasemaan jouduttuaan. Kostasia rikottiin lähes rangaistusalueen sisällä, mutta Strandvallin vapaapotku osui muuriin. Kellossa oli 81 minuuttia, kun Strandvall pääsi kokeilemaan maalintekoa pilkulta. Kollar kaatoi Momodou Sarrin ja kapteeni sijoitti pallon varmasti vasempaan alakulmaan.

Kotijoukkue jahtasi voittoa rohkeasti äänekkään kotiyleisön siivittämänä. Tämä jätti kuitenkin tilaa VPS-puolustuksen taakse, ja Tiquinho pääsi täydentämään hattutemppunsa 87 minuutin kohdalla. Vepsu haki tasoitusmaalia viimeiseen vihellykseen asti. Kaikkensa antanut joukkue lyyhistyi maahan, kun päätösvihellys soi ja VPS:n putoaminen varmistui.

HIFK-RoPS lauantaina 19.10. klo 15.00 Telia 5G Areenalla ja KPV-VPS lauantaina 19.10. klo 15.00 Kokkolan keskuskentällä. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.