AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
VPS
2-6-2

23

(1-0)

Yleisöä 1845

HIFK
3-2-3
vko.39 // 5.10.2019

Ennakko: VPS-HIFK

Ennakko: VPS-HIFK

VPS kohtaa HIFK:n sunnuntaina Hietalahdessa haastajasarjan viimeisessä kotipelissä. Vepsun on voitettava oma ottelunsa ja KPV:n on samaan aikaan hävittävä FC Lahdelle, jotta Raidalla olisi vielä mahdollisuus sarjapaikan säilyttämiseen.

VPS on vaikeassa tilanteessa haastajasarjan toiseksi viimeiselle kierrokselle lähdettäessä. Viime viikon lauantaina Rovaniemellä koettu tappio kasvatti eron karsijan paikalla olevaan KPV:hen kuuteen pisteeseen, joten säilyminen ei ole enää omissa käsissä. Joukkueen keskittyminen on ollut tiukasti HIFK-ottelussa tällä viikolla.

Päävalmentaja Christian Sund on ollut tyytyväinen VPS:n viimeaikaisiin esityksiin kotikentällä. FC Lahti kaatoi Vepsun viimeisimmässä Elisa Stadionilla pelatussa ottelussa, mutta kotijoukkueella oli siinäkin ottelussa useita hyviä jaksoja.

- Kolme viimeistä kotipeliä on ollut hyviä. Hävisimme viimeisimmän, mutta sekin oli hyvä peli. Meidän pitää vaan jatkaa sitä, mitä olemme tehneet kotikentällä. Voitto pitää tulla, mikään muu ei auta. Me uskomme vielä.

Vaasaan saapuu hyvävireinen vierasjoukkue. HIFK voitti kaksi ensimmäistä haastajasarjan otteluaan ja pelasi tasapelin haastajasarjaa johtavan FC Lahden kanssa. Helsinkiläiset ovat iskeneet seitsemän maalia kolmessa ottelussa, joten VPS-puolustusta tullaan koettelemaan toden teolla. Varsinkin Luis Henrique on ollut kovassa iskussa, sillä brassikärki on osunut neljästi kolmessa ottelussa. Sundin mukaan HIFK:n pelityyli saattaa kuitenkin tarjota Vepsulle erilaisia mahdollisuuksia hyökkäyspäässä.

- HIFK haluaa hyökätä paljon. He laittavat palloa linjan taakse ja heillä on nopeita laitureja sekä hyviä pääpelaajia. Oman boksin puolustaminen tulee olemaan meille tärkeää. Meidän pitää myös pystyä riistämään palloja vähän ylempänä. HIFK pelaa aika suoraviivaisesti, mutta meidän pitäisi silti saada palloja riistettyä myös keskialueella. Sitten pystymme ehkä hyödyntämään heidän heikkouksiaan, kuten hidasta puolustuslinjaa, Sund pohtii

HIFK on haastajasarjassa toisena, ja voi voitolla huomenna varmistaa paikkansa eurolopputurnauksessa. Vieraspelaaminen on kuitenkin ollut Tähtirinnoille tuloksellisesti vaikeampaa koko kauden ajan, ja vierasvoittoja on edelleen ainoastaan yksi tältä kaudelta. Joukkueet kohtasivat toisensa Vaasassa viimeksi reilu kuukausi sitten, jolloin VPS otti täydet pisteet kotikentällään.

Päävalmentaja Tor Thodesen kertoo joukkueen tavoittelevan eurolopputurnauspaikan varmistamista huomenna Vaasassa.

– VPS:n täytyy voittaa huomenna, jotta he pystyisivät nousemaan KPV:n ohitse viimeisellä kierroksella. Mikäli he eivät voita, niin putoaminen Ykköseen on heidän osaltaan selvää. Meille taas on tarjolla mahdollisuus varmistaa paikka eurolopputurnauksessa, ja aiomme laittaa kaiken peliin tämän saavuttamiseksi huomenna!

- Ennen haastajasarjan alkua meillä oli tavoitteena päästä edellä olevien kahden joukkueen ohi, joten tarvitsemme edelleen pisteitä päästäksemme tuohon tavoitteeseen, Thodesen sanoo.

VPS joutuu lähtemään sunnuntain otteluun useiden loukkaantumisten riivaamana. Timi Lahti, Martti Haukioja, Eero-Matti Auvinen, Jesper Engström sekä viime ottelussa Veikkausliigadebyyttinsä tehnyt Giuseppe Lo Giudice ovat sivussa puolustuksesta. Maalivahtiosastolla koettiin iso menetys, kun RoPS-ottelun jälkeen selvisi, että Martin Kompallaa ei nähdä kentällä viimeisissä peleissä loukkaantumisen takia. Myöskään Juho Lähde ei ole sunnuntaina käytettävissä korttitilin täyttymisen johdosta.


VPS-HIFK Elisa Stadionilla sunnuntaina 6.10. klo 16. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: VPS:n verkkosivut, HIFK:n verkkosivut