AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HIFK
3-3-4
#9 Luis Henrique #9 Luis Henrique #14 Erikson Carlos

31

(0-0)

Yleisöä 1525

KPV
0-1-0
#8 Mannström
vko.36 // 13.9.2019

HIFK kaatoi KPV:n (HIFK-KPV 3-1)

HIFK kaatoi KPV:n (HIFK-KPV 3-1)

HIFK jatkoi väkeviä otteitaan kotikentällään kaatamalla perjantaina KPV:n maalein 3-1.

60. minuutilla Luis Henrique Farinhas Taffner vei HIFK:n 1-0-johtoon. Sebastian Mannström toi KPV:n tasoihin 68. minuutilla. HIFK:n brasilialaishyökkääjä Henrique iski kotijoukkueen uudelleen johtoon 73. minuutilla. Erikson Carlos Batista dos Santos sinetöi HIFK:n 3-1-voittolukemat 90. minuutilla.

Joukkueet olivat ennen illan ottelua kohdanneet toisensa jo kaksi kertaa tällä kaudella, joista ensimmäinen ottelu päättyi tasapeliin Kokkolassa. Toinen kohtaaminen pelattiin reilu kuukausi sitten Helsingissä, ja tämän ottelun HIFK voitti lukemin 3-2. Haastajasarjassa pelataan ainoastaan viisi ottelua jokaista joukkuetta kohden, joten tänään oli molemmilla joukkueilla erittäin paljon pelissä.

HIFK oli ensimmäisen puoliajan se piirun verran hallitsevampi osapuoli, ja sai luotua ensimmäisen puoliajan kenties parhaimman maalipaikan heti ottelun alkuminuuteilla. Luís Henrique pääsi kokeilemaan vasemmalta laidalta, mutta laukaus jäi kuitenkin liian heppoiseksi, eikä KPV-maalivahti Teppo Marttisella ollut ongelmia brasilialaishyökkääjän vedon kanssa. Tähtirinnat hakivat myös keskityksillä kärjessä pelannutta Sakari Tukiaista, joka ei kuitenkaan onnistunut viemään joukkuettaan johtoon ensimmäisellä puoliajalla.

Myös KPV:lla oli omat tilaisuutensa, ja vierailijat onnistuivatkin saamaan pallon maaliin reilun kahdenkymmenen minuutin pelin jälkeen. Tilannetta edelsi kuitenkin hyökkäävän pelaajan rike, joten peli oli jo vihelletty poikki, eikä tätä maalia siis hyväksytty. Kumpikaan joukkue ei kuitenkaan onnistunut luomaan vaarallisempia maalipaikkoja ennen taukoa, joten kenties ottelun iso panos näkyi pelissä pienenä varovaisuutena. Tauko aloitettiin täten maalittomassa tasatilanteessa.

Pelin intensiteetti kasvoi toisen puoliajan alkaessa, ja molemmille joukkueille avautui muutamia hyviä vetopaikkoja. Luís Henrique avasi maalinteon, kun toista puoliaikaa oli pelattu vartti. Tukiaisen tilalle tauon jälkeen kentälle tullut Kevin Larsson tarjoili laidaltaan, ja tämä syöttö meni Luís Henriquelle, joka tykitti pallon vierasjoukkueen maaliin. Tämä oli 21-vuotiaan hyökkääjän viides osuma HIFK-paidassa tämän kauden Veikkausliigassa.

KPV tasoitti ottelun kahdeksan minuuttia myöhemmin, kun se sai luotua yllättävän hyökkäystilanteen. Ishmael Yartey laittoi keskityksen menemään kohti maalia, ja tämä pallo meni parin kimmokkeen kautta Daniel Kollarin selän taakse. Näin ottelussa palattiin lähtöruutuun ennen ottelun viimeistä parikymppistä.

Tasatilanteessa ei kuitenkaan jatkettu kuin kotvan verran, ennen kuin HIFK uudestaan siirtyi johtoon. HIFK:lle avautui nopea tilaisuus hyökkäykseen, ja asialla oli jälleen Luís Henrique. HIFK-hyökkääjä nousi kuin varkain vetopaikkaan, ja laukoi pallon komeasti toistamiseen KPV-maaliin. Brasilialaisen kauden kuudes osuma oli samalla kolmas maali juuri KPV:ta vastaan, joten Luís Henrique on tämän kauden aikana aiheuttanut useita harmaita hiuksia kokkolalaisjoukkueelle.

KPV:n haaveet tasoituksesta kokivat suuren kolauksen pian HIFK:n johtomaalin jälkeen. Yessy Mena taklasi Luís Henriqueä, ja tästä KPV-pelaajalle tuomittiin punainen kortti. Tunteet kävivät kentällä kuumina viimeisen kympin aikana, ja Erikson Carlos pääsi vielä lopussa laukomaan voittolukemiksi 3-1. Näin HIFK otti kauden toisen voittonsa KPV:sta, ja nousee sarjataulukossa 29 pisteeseen, mikä samalla tarkoittaa sitä, että ensi kauden sarjapaikka on nyt varmistettu.


HIFK-SJK lauantaina 21.9. klo 18.00 Telia 5G Arenalla ja KPV-RoPS lauantaina 21.9. klo 15.00 Kokkolan keskuskentällä. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.