AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
HIFK
3-3-4

31

(0-0)

Yleisöä 1525

KPV
0-1-0
vko.36 // 12.9.2019

Ennakko: HIFK-KPV

Ennakko: HIFK-KPV

Veikkausliigan haastajasarja käynnistyy perjantaina KPV:n saapuessa HIFK:n vieraaksi Helsingin Telia 5G Arenalle.

HIFK ja KPV ovat kohdanneet jo kahdesti tällä kaudella, kerran Kokkolassa ja kerran Helsingissä. Toukokuisessa Kokkolan kohtaamisessa tuloksena oli tasapeli lukemin 1-1, kun taas HIFK onnistui voittamaan KPV:n kotonaan elokuussa.

Tuo jälkimmäinen ottelu on varmasti jäänyt monen IFK-kannattajan mieleen, sillä KPV johti ottelua tauolla lukemin 0-2, mutta HIFK onnistui nousemaan tasoihin ja ohi voittaen maalein 3-2 onnistuneen toisen puoliajan jälkeen.

Sarjataulukossa joukkueet ovat tasan kymmenen pisteen päässä toisistaan. HIFK on yhdeksäntenä pistemäärällä 26, kun taas KPV on viimeistä edellisenä pistemäärällä 16. Kun haastajasarjan viimeinen putoaa suoraan Ykköseen ja viimeistä edellinen puolestaan karsii ensi kauden sarjapaikastaan Ykkösen toiseksi parasta joukkuetta vastaan, on selvää, että KPV tarvitsee pisteitä varmistaakseen paikkansa ensi kauden Veikkausliigassa.

HIFK:n joukkue on ehtinyt olla yhden viikon vapaalla ennen joukkuetreenien jatkumista loppukautta varten. Päävalmentaja Tor Thodesenin mukaan HIFK:lla on edelleen tähtäin korkealla ennen kauden loppusuoraa.

– Me lähdemme tavoittelemaan haastajasarjan voittoa, ja se tarkoittaa käytännössä sitä, että meidän täytyy voittaa mahdollisimman paljon näiden viimeisten otteluiden aikana. Mielestäni tämä muutos Veikkausliigan sarjajärjestelmään on ollut hyvä asia, ja samaa ovat sanoneet myös muiden joukkueiden valmentajat, joiden kanssa olen jutellut asiasta. Tämän järjestelmän myötä peleissä on ollut enemmän panosta, ja niiden taso on ollut kova, Thodesen toteaa HIFK:n verkkosivuilla.

– Valmistaudumme huomiseen otteluun katsomalla edellisen ottelumme KPV:ta vastaan, sekä myös muita heidän viimeaikaisia otteluita. Meidän täytyy ottaa oppia edellisestä kohtaamisestamme, jotta emme päästäisi yhtä paljon maaleja. KPV on erilainen joukkue valmentajavaihdoksen jälkeen, ja on pelannut paljon paremmin viime aikoina. Viimeksi täällä he tulivat mielestäni liiankin levollisin mielin toiselle puoliajalle puolustamaan johtoaan, ja silloin onnistuimme nousemaan ohi. Emme kuitenkaan voi olettaa, että vastaavanlainen toistuisi uudestaan, joten meidän täytyy pystyä parempaan puolustuspeliin huomenna, Thodesen pohtii.

KPV tiedostaa ne haasteet, joita joukkueella on Helsingissä edessä.

- Tasaisia pelejä kaikki ovat tässä sarjassa olleet. Viimeksi johdimme kahdella maalilla vielä puoliajalla, mutta sitten tuli synkkä kymmenen minuutin jakso, jossa HIFK pääsi tekemään kolme maalia, päävalmentaja Jani Uotinen toteaa KPV TV:n haastattelussa.

Uotisen mukaan tuo kamppailu on nyt unohdettu.

- Jokainen peli on taas erilainen luonteeltaan. Toivotaan, että me pystymme nyt koko 90 minuuttia olemaan pelissä mukana ja saamme myös tarvittavan tuloksen, Uotinen painottaa.


HIFK - KPV Telia 5G Arenalla perjantaina 13.9. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: HIFK:n verkkosivut, KPV TV