AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Inter
4-3-3

02

(0-0)

Yleisöä 9125

KuPS
3-3-4
#11 Niskanen #3 Ayarna
vko.41 // 18.10.2019

Ennakko: FC Inter-KuPS

Ennakko: FC Inter-KuPS

Veikkausliigan ennätystasainen mestaruustaistelu huipentuu lauantaina pelattavaan ratkaisuotteluun, jossa sarjakakkosena oleva FC Inter ja sarjajohdossa oleva Kuopion Palloseura ratkaisevat tämän kauden kultamitalien kohtalon Veritas stadionilla.

Veikkausliigakausi 2019 päättyy loppuunmyytyjen katsomoiden edessä. Lauantain ottelussa taistellaan suoraan tämän vuoden mestaruudesta. Inter tarvitsee voiton mestaruuteen, kun KuPS:lle riittää ykkössijan varmistamiseen tasapelikin.

Inter ja KuPS ovat kohdanneet kahdesti tämän kauden Veikkausliigassa. Inter voitti kotonaan toukokuussa pelatussa ottelussa lukemin 1-0 Daan Klinkenbergin puskumaalilla. Elokuussa Kuopiossa pelattu ottelu puolestaan päättyi KuPS:lle 2-0.

Mitalin väristä riippumatta huominen ottelu on Interille kauden viimeinen. Pian vuoden Interin päävalmentajana ollut Jose Riveiro näkee joukkueen toimineen tasaisesti ja hyvin oikeastaan koko kauden ajan.

– Matka on ollut pitkä ja oppimisprosessi meille kaikille antoisa. Minusta olemme olleet kauden aikana melko tasapainoisia, vaikka alku olikin hankala. Tasaisuudesta kertoo sekin, että Ilves- ja Honka-ottelut olivat ensimmäinen kerta, kun hävisimme kaksi ottelua putkeen. Kokonaisuutena antaisin arvosanaksi kaudellemme 9. Nyt meillä on vielä mahdollisuus laittaa kirsikka kakun päälle. Pisteet tietysti ratkaisevat, mutta päivittäinen työntekomme on ollut mahtavaa, Riveiro painottaa.

Inter oli Veikkausliigan runkosarjan voittaja, mutta pitkä voittoputki vei kuitenkin kuopiolaisvieraat liigan ykköspaikalle ja jo lähelle mestaruutta. Edellisellä kierroksella KuPS ei kuitenkaan pystynyt varmistamaan mestaruuttaan, mutta tasapeli huomenna riittäisi KuPS:lle mestaruuteen. Vain kolme tasapeliä koko kaudella pelannut Inter lähtee huomiseen otteluun siis altavastaajan asemasta. Riveiron mukaan asetelma sopii Interille tässä tilanteessa hyvin.

– Totuus on, että ottelun alkaessa KuPS on mestarin paikalla. Heillä on siis vain hävittävää. Heillä oli jo mahdollisuus ratkaista mestaruus ja edelleen he ovat kaksi pistettä edellä, joten suosikista ei siinä mielessä ole epäselvyyttä.

Ratkaisuotteluun on tulossa noin tuhatkunta keltamustan kannattajaa. KuPS-joukkue matkustaa Turkuun perjantaina ollakseen terävässä iskussa lauantain pelissä.

Interiltä Anthony Annan on Honka-ottelun punaisen kortin takia edelleen sivussa kokoonpanosta. Kaikki muut joukkueen pelaajat sen sijaan ovat valmennuksen käytettävissä.


FC Inter-KuPS lauantaina 19.10. klo 15.00 Veritas Stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: FC Interin verkkosivut