AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Lahti
2-3-1

01

(0-0)

Yleisöä 3012

IFK Mariehamn
4-4-2
vko.34 // 31.8.2019

Ennakko: FC Lahti-IFK Mariehamn

Ennakko: FC Lahti-IFK Mariehamn

Veikkausliigassa eletään runkosarjan viimeistä kierrosta ja FC Lahti taistelee pääsystä yläloppusarjaan. Lahti saa vieraita Ahvenanmaalta, kun samoista sijoista taisteleva IFK Mariehamn saapuu mastokaupunkiin.

FC Lahti otti edellisellä kierroksella pienen pohjakosketuksen vieraskentällä Rovaniemen Palloseuraa vastaan. RoPS iski avausjaksolla nopeaan tahtiin kolme maalia ja purjehti voittoon. Lahti ei kyennyt luomaan laadukkaita maalipaikkoja ja laihaksi lohduksi jäi ainoastaan Jasin Assehnounin hyvät haastot ja muutama terävä veto. Ottelun loppupuolella Brent Lepistu joutui vielä rikkomaan punaisen kortin arvoisesti.

Päävalmentaja Sami Ristilän mukaan Lahti haluaa lähteä kirkastamaan ilmettä Rovaniemen esityksestä.

- Lähdemme kirkastamaan ilmettä Rovaniemeltä. Se ei ollut onnistunut reissu. Ja saimme mukaamme vatsataudin. Pääsemme kuitenkin jälleen kotiin pelaamaan. Vastaan saamme suoraviivaisen joukkueen. Tipuimme heille Cupissa lopussa ja siitä pelistä on vieläkin hampaankolossa. Alkaa olla jo syksy, joten tässä vaiheessa ei tule enää hirveitä yllätyksiä IFK:n pelissä.

- IFK:lla on pienoinen etu, heille riittää tasapeli. Me kuitenkin keskitymme vain omaan peliimme. Olemme motivoituneita ja uskon, että tulossa on hyvä peli. Toivottavasti saamme runsaan kotiyleisön tuen, Ristilä toivoo.

IFK-otteluun Lahti joutuu lähtemään ilman pelikieltoista Lepistua. Rovaniemellä pelikiellossa ollut Josu on kärsinyt pelikieltonsa ja on taas valmennusjohdon käytettävissä ja Drilon Shalalla on allaan ehjä harjoitusviikko. Lahdessa jyllää kuume- ja vatsatautiepidemia. Sen kourissa ovat olleet muun muassa Eemeli Virta, Teemu Penninkangas, Ville Salmikivi, ja Mikko Viitikko. Gaël Etockin sopimus on puolestaan loppunut.

IFK Mariehamnilta ovat varmuudella sivussa pelikieltoa kärsivä kapteeni Daniel Sjölund sekä loukkaantuneet Aristote Mboma ja Aapo Mäenpää. Kolmikon Simon Silverholt - Hampus Lönn - Robert Crawford pelikunto on kysymysmerkki.


FC Lahti-IFK Mariehamn sunnuntaina 1.9. klo 17 Lahden Stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: FC Lahden verkkosivut, IFK Mariehamnin verkkosivut