AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.34 // 1.9.2019

Ristilä ESS:lle: "Meidän pitää pystyä luomaan maalintekopaikkoja"

Ristilä ESS:lle: "Meidän pitää pystyä luomaan maalintekopaikkoja"

"Risu" luottaa tehojen löytymiseen. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahdella on sunnuntaina vain yksi tavoite: IFK Mariehamnin on kaaduttava, jotta viimeinen mestaruussarjapaikka ei karkaa ahvenanmaalaisten matkaan.

Lahden ja IFK:n kuluvan kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi lahtelaisten 1-0-vierasvoittoon. Gael Etock iski voittomaalin Drilon Shalan esityöstä lisäajan neljännellä minuutilla. Kamerunilainen Etock ei ole mukana isäntien kokoonpanossa sunnuntaina, sillä viisi Veikkausliigamaalia kuluvalla kaudella viimeistelleen hyökkääjän sopimus päättyi elokuun loppuun.

FC Lahden päävalmentaja Sami Ristilä uskoo kuitenkin, että maalintekovoimaa löytyy sunnuntainakin.

– Puolustuspeli on edelleen kaiken perusta, mutta kyllä meidän pitää pystyä luomaan maalintekopaikkoja. Haluamme olla aktiivisia, jotta saamme tekopaikkoja hyviltä sektoreilta. Viime peleissä olemme pystyneet käyttämään paikkoja myös tehokkaasti hyväksi, Ristilä sanoi Etelä-Suomen Sanomille.

Muutamien pelaajien sairastelu on lisännyt lahtelaisten harmia kuluvalla viikolla. Puolustajakolossi Teemu Penninkangas ja keskikentän nuori dynamo Eemeli Virta puuttuivat lauantain viimeistelytreeneistä.

– He ovat tuskin mukana sunnuntaina. Toinen saattaa pystyä osallistumaan, mutta ei ole ainakaan avauksessa. Myös puolustaja Mikko Viitikko on edelleen toipilaana, vaikka olikin kevyesti mukana treeneissä. Aika monta pelaajaa on kaatunut vuorotellen.

- Näköjään Rovaniemen 3–0-tappio aiheutti muutakin kuin kolmen pisteen menetyksen, Ristilä veisteli.


HJK-RoPS Telia 5G Areenalla sunnuntaina 1.9. klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia