AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KPV
4-5-1

01

(0-0)

Yleisöä 2525

FC Honka
4-4-2
vko.34 // 30.8.2019

Ennakko: KPV-FC Honka

Ennakko: KPV-FC Honka

KPV saa FC Hongan vieraakseen lauantaina Kokkolaan.

FC Honka lähtee lauantain kamppailuun Veikkausliigan viidenneltä sijalta. Se on käytännössä varmistanut paikkansa kuuden parhaan joukossa, ja näin ollen mestaruussarjassa. Voitolla tai tasapelillä Honka varmistaa paikkansa, tappiolla se saattaa joutua maalierovertailuun muiden otteluiden tuloksista riippuen. Hongan maaliero on kuitenkin selvästi SJK:ta ja FC Lahtea parempi, joten putoaminen mestaruussarjapaikoilta vaatisi otteluista suuria loppulukemia.

Keltamustilla on ollut kuitenkin viime aikoina vaikeaa. Viimeisin voitto on elokuun alusta VPS:n vieraana, ja viimeiset viisi ottelua kattavassa kuntopuntarissa Honka on neljällä pisteellä kolmanneksi viimeisenä.

Espoolaisten riveihin täksi kaudeksi VPS:sta siirtynyt laitahyökkääjä Juha Hakola löytää monia keinoja, joilla vire käännetään loppukaudeksi.

- Laskusuuntaa ei ole koskaan helppoa kääntää missään tilanteessa. Se on tällä hetkellä suuri haaste ja tuleekin määrittämään hyvin paljon meidän loppukautemme tuleman. Se vaatii meiltä uskoa omaan tekemiseen, yhtenäisyyttä, venymistä sekä parannusta pelin jokaisella osa-alueella. Meidän tulee puolustaa paremmin joukkueena, prässätä tehokkaammin joukkueena, hallita palloa paremmin joukkueena, kehittää päätöksentekokykyä pallon kanssa, kontrolloida paremmin vastustajan tilanteenvaihtoja, luoda vaarallisempia tilanteita omista tilanteenvaihdoista, luoda enemmän maalintekotilanteita, olla tehokkaampia niissä tilanteissa, sekä terävöittää meidän erikoistilannepelaamistamme molemmissa päissä. Kun näissä ennalta mainituissa asioissa kehitymme, uskon, että ottelut kääntyvät meidän eduksemme, Hakola sanoo.

Vaikka vire on ollut heikko, ei Honka ole tehnyt hätiköityjä, suuria muutoksia otteluihin valmistautumiseen.

- Totta kai heikoilla hetkillä saattaa kyseenalaistaa toimintatapoja ja valmistautumismenetelmiä, mutta on parempi ajatella, että emme valmistaudu vaan seuraavaa ottelua kohden vaan loppukautta kohden. Tietysti loukkaantumiset ja kolhut voivat tuoda muutoksia seuraavaan otteluun valmistautumiseen, jotka on hyvä ottaa huomioon, mutta en usko, että valmistautumisen perussuunnitelmaa tulee muuttaa, eli miten kehitämme omaa pelaamista joka päivä parempaan suuntaan. Tämän lisäksi otamme tietysti KPV-spesifiset asiat huomioon, kun käymme läpi, miten saamme tuotua kolme pistettä Kokkolasta Espooseen.

Vihreä ravisteli maanantaisen Turun reissun nopeasti jaloistaan ja hyvä treeniviikko pohjustaa hyvää esitystä lauantaina. Siihen toki tarvitaan jokaisen onnistumista, niin kentällä kuin katsomossakin.

- Tärkeitä pisteitä on jaossa runkosarjan viimeisellä kierroksella. Viikon treenit meni hyvin ja ollaan taas valmiita peliin kun päästään palaamaan Kotikentälle taas, pohtii KPV:n valmentaja Jani Uotinen

- Meillä on kilpailua peliajasta joukkueessa tällä hetkellä hyvin ja saadaan myös Taiki takaisin kokoonpanoon loukkaantumisen jälkeen. Yhteensä viisi pelaajaa Akatemian mukana perjantaina hakemassa pelituntumaa.

KPV jää runkosarjan jälkeen sarjan toiseksi viimeiselle sijalle, mutta mikään helppo vastustaja se ei varmasti tule olemaan. Kokkolalaiset ovat onnistuneet kaatamaan kotikentällään kärkijoukkueista niin HJK:n kuin KuPS:nkin. Viimeisestä viidestä ottelusta kasassa on kahden voiton ja kolmen tappion myötä kuusi pistettä. Honka ja KPV kohtasivat kesäkuun alussa Tapiolan urheilupuistossa, jolloin pisteet matkasivat Kokkolaan Simo Roihan iskiessä ottelun ainoaksi jääneen osuman. Tuon jälkeen KPV:n valmennuksessa on tapahtunut muutoksia, kun Jarmo Korhonen lähti seurasta, ja hänen tilalleen uudeksi päävalmentajaksi palkattiin SJK:n organisaatiosta Jani Uotinen.

- KPV on onnistunut saalistamaan isot päänahat kotikentällään, mikä viittaa siihen, että Kokkolan stadion ei ole helppo paikka pelata. Molemmilla on paljon pelissä ottelussa, sillä me pelaamme yläloppusarjan paikasta ja he pelaavat putoamista vastaan, jolloin jokainen piste on elintärkeä. KPV on kokenut valmentajanvaihdoksen, jonka jälkeen he ovat hieman muuttaneet pelisysteemiään. He ovat onnistuneet myös muutamassa hankinnassa, esimerkiksi Ishmael Yartey on onnistunut maalinteossa useasti viimeisillä kierroksilla. Joudumme varmasti venymään parhaaseen suoritukseemme, jotta saamme haluamme lopputuloksen mukanamme Espooseen vietäväksi, Hakola linjaa.

HJK-ottelussa pelikieltojen vuoksi sivussa olleet Borjas Martin sekä Gideon Baah ovat jälleen Hongan valmennuksen käytettävissä. Varmasti sivussa ovat loukkaantuneet Jonas Levänen, Duarte Tammilehto, Joel Perovuo, sekä Macoumba Kandji.


KPV-FC Honka Kokkolan Keskuskentällä lauantaina 31.8. klo 15. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: KPV:n verkkosivut, FC Hongan verkkosivut