AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Inter
3-4-3

21

(1-0)

Yleisöä 2557

KPV
4-5-1
vko.33 // 25.8.2019

Ennakko: FC Inter-KPV

Ennakko: FC Inter-KPV

FC Inter saa huomenna maanantaina vastaansa Veikkausliigaan täksi kaudeksi nousseen Kokkolan Pallo-Veikkojen joukkueen. Veikkausliigan ottelu Veritas Stadionilla alkaa tuttuun tapaan kello 18.30.

Maanantainen ottelu on Interin viimeinen kotiottelu Veikkausliigan runkosarjassa, jonka päätöskierros pelataan elo-syyskuun vaihteessa. Inter lähtee maanantaiseen otteluun vain pisteen Ilveksen takana. Lauantaina Ilveksen kanssa samaan pistemäärään kiilasi KuPS, joka on siis kuitenkin jo pelannut ottelun enemmän. KPV puolestaan on Veikkausliigassa 11. sijalla ja tarvitsee kipeästi pisteitä noustakseen karsintapaikalta kuiville viimeisten kierrosten aikana.

Viime viikon 3-2 -voitto HIFK:sta pitää Interin Veikkausliigan kuntopuntarin kärkipaikalla. Joukkue on voittanut viimeisestä kuudesta liigaottelustaan viisi ja ainoa pistemenetys on KuPS-tappio parin viikon takaa. Viime kierroksen HIFK-ottelussa Inter tosin joutui kahdesti tappioasemaan, mutta nappasi pisteet lopulta Mika Ojalan, Aleksi Paanasen ja Filip Valencicin maaleilla. Interin päävalmentaja Jose Riveiron mukaan tuosta ottelusta tärkeimpänä oppina oli uskoa joukkueen kykyyn kääntää tappioasema voitoksi.

– HIFK-ottelun alku oli outo, koska emme olleet tarpeeksi keskittyneitä alussa ja päästimme ensimmäisen maalin jo ennen minuutin täyttymistä. Meillä ei ole varaa sellaiseen tulevissa otteluissa, koska emme voi luottaa aina pystyvämme ottelun kääntämiseen. Nyt kuitenkin selvisimme siitä säikähdyksellä ja näytimme pystyvämme siihen. Kotiotteluissa se on paremmin mahdollista, koska katsojat kannustavat ja puskevat joukkuetta sitä kohti, Riveiro kiittelee Veritas Stadionin yleisöä.

Interin alkuperäinen tavoite runkosarjaan täyttyi jo edellisessä ottelussa, kun sijoitus kuuden parhaan joukossa varmistui. Runkosarjan pisteet siirtyvät sellaisinaan myös loppusarjoihin, joten pelattavaa riittää myös jäljellä olevissa runkosarjan kahdessa ottelussa. Inter-valmentaja Riveiro toivoo ottelun tärkeyden näkyvän huomenna myös katsomon puolella.

– Saavutimme tavoitteemme päästä kuuden parhaan joukkoon ja seuraava välitavoite KPV-otteluun on varmistaa kolme kotiottelua mestaruussarjassa sijoittumalla kolmen parhaan joukkoon. Keskittymisemme on ainoastaan huomisen ottelussa ja toivottavasti saamme jälleen paljon katsojia tueksemme, koska tarvitsemme sitä, valmentaja muistuttaa.

Myös vierasjoukkue KPV on parantanut tuloskuntoaan viime aikoina. Joukkue on voittanut kaksi viimeisestä neljästä ottelustaan ja molemmat voitot ovat tulleet mitalitaistossa mukana olevista joukkueista, KuPS:sta ja HJK:sta. Jani Uotisen valmennukseen reilu kuukausi sitten siirtynyt KPV on vahvistanut joukkuettaan siirtoikkunassa lukuisilla hankinnoilla. Jo ensimmäisissä otteluissaan tulosta ovat tehneet hyökkääjä Ishmael Yartey ja puolustaja Hysen Memolla, jotka molemmat onnistuivat maalinteossa edellisen kierroksen 2-1-voitossa HJK:sta. Riveiro ennakoikin huomiselle tasaista kohtaamista.

– Tässä vaiheessa kautta emme voi odottaa vain saavamme vastustajilta mahdollisuuksia, koska jokainen piste on tärkeä joukkueille eri tavoitteiden saavuttamiseen. Otteluista tulee tasaisempia ja nyt enemmän kuin koskaan kyse on omasta tekemisestä vastustajan sijaan, espanjalaisvalmentaja korostaa.

Inter-valmennus pääsee valitsemaan ottelun kokoonpanon liki täydestä pelaajaringistä. Kapteeni Timo Furuholm kärsi pelikieltonsa edellisellä kierroksella, joten kokoonpanon ulkopuolelle jää varmuudella ainoastaan harjoituksissa kolhun saanut Lassi Viholainen.

KPV otti lyhyen ajan sisään toisen kovan päänahan kotikentällään, kun KuPS:n jälkeen Keskuskentällä kaatui HJK. Välissä pelatut kaksi vierasotteluakin olivat ns. omissa käsissä, mutta niissä menetetyt pisteet on jo unohdettu ja nyt lähdetään naaraamaan kovia vieraspisteitä turkulaisilta. Hyviä uutisia Vihreän kokoonpanopuolelta on, että Sebastian Mannström palaa pitkän tauon jälkeen Pallo-Veikkojen kokoonpanoon.

Molemmille joukkueille pisteet ovat erittäin tärkeitä, joten kova taistelu tullaan varmasti näkemään maanantaina.

Treenikentällä on menty kovaa ja Vihreä lähtee luottavaisin mielin katkaisemaan Interin neljän kotivoiton putkea.

- Taistelu tärkeistä pisteistä jatkuu. Alla on hyvä treeniviikko ja ollaan taas valmiita peliin, KPV:n valmentaja Jani Uotinen vahvistaa ottelun alla.

- Kolme pelaajaa on Akatemian mukana lauantaina hakemassa pelituntumaa. Nyt joukkueessa on hyvin kilpailua peliajasta mm. Mannströmin kuntoutumisen myötä, Uotinen päättää.

FC Inter-KPV Veritas Stadionilla maanantaina 26.8. klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.