AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
Ilves
4-5-1

22

(0-1)

Yleisöä 4421

RoPS
4-5-1
vko.30 // 3.8.2019

Ennakko: Ilves-RoPS

Ennakko: Ilves-RoPS

Sarjataulukon kärkijoukkue Ilves saa sunnuntaina vieraakseen lisäpisteitä kipeästi kaipaavan RoPS:n.

Ilves porhaltaa hyvällä itseluottamuksella eteenpäin. 16 ottelussa on kertynyt 32 pistettä, joka on kaksi enemmän kuin toisena tulevalla ja yhden ottelun enemmän pelanneella FC Interillä. Viime lauantaina jalkoihin jäi FC Honka, kun kissapeto haki Tapiolasta 2-1-vierasvoiton Diogo Tomásin ja Yusif Moussan komeilla maaleilla.

Kolme tulevaa vuotta sisältävän jatkosopimuksen vastikään allekirjoittanut Jarkko Wiss tiedostaa joukkueen vahvan vireen. Ilves ei ole tänä vuonna hävinnyt vielä yhtään ottelua kotona. Voittoa vähempään ei tyydytä myöskään sunnuntaina.

– Sarjajohtajana kotikentällä pitäisi aina osoittaa hyvää ylpeyttä ja halua voittaa jokainen matsi. Olemme puhuneet siitä, miten tasainen sarja on kyseessä ja joukkueet ovat viime aikoina pelanneet paljon ristiin. Emme voi antaa muille yhtään siimaa aliarvioimalla RoPSia, Wiss linjaa.

– Heillä on ollut vähän vaikea kuukausi Veikkausliigassa, mutta osasyynä on varmaan tietyt loukkaantumiset ja europelien kiireet. Nyt kun nekin ovat ohi, rovaniemeläiset pääsevät jälleen keskittymään sarjapeleihin täysillä.

Tupsukorvat pääsevät RoPSin kimppuun hyvän terveystilanteen saattelemana, joskin laitapuolustaja Tariq Kazi parantelee vastikään kakkosjoukkueen ottelussa tullutta lievää pääkolhua. Laitahyökkääjä Aleksi Tarvonen on palannut harjoituksiin ja hän hakee täyttä kuntoa loukkaantumisen jäljiltä. Lisäksi uudet hankinnat Janne Saksela ja Jacques Haman ovat molemmat käytettävissä jo sunnuntaina.

Ilveksestä voisi kuvailla, että se on tällä hetkellä parhaassa peli-iässään. Ainoastaan maalivahtikapteeni Mika Hilander on ennättänyt jo täyttämään 30 ikävuotta.

- Ilveksellä on valtava määrä kokemusta Veikkausliigasta ja jalkapallosta ylipäätään, RoPS:n Ilves-taustainen päävalmentaja Pasi Tuutti sanoo.

- Kun katsoo kokoonpanoja, joilla Ilves on päässyt pelaamaan, ne ovat olleet todella vakuuttavia. Sitä kautta heidän tämän kauden tuloskaan ei yllätä.

RoPS ja Ilves ovat kohdanneet tälle kaudelle kahteen otteeseen, ja molemmat ottelut ovat olleet erittäin tasaisia. Talven Suomen Cupissa joukkueet pelasivat tasan 1-1. Toukokuussa Rovaniemellä Ilves oli maalin verran vahvempi 0-1.

- Jos verrataan vuoden takaiseen Ilveksen tapa pelata on tällä kaudella selkeämpi. Nyt heillä on erilaisiin tilanteisiin tapa toimia, ja sitä kautta heidän tuloskin on parempi, Tuutti kuvailee.

- Eikä kokemuksen merkitystäkään voi sivuuttaa. Kun kentällä on kokemusta erilaisista tilanteista, niin Veikkausliigapeleistä ja uusien rekrytointien myötä myös A-maajoukkueesta, toistomäärä on niin korkea, että se jo sinällään tuottaa tulosta.

Kuluneella viikolla molemmat joukkueet vahvistuivat kahdella pelaajahankinnalla. Ilves värväsi kamerunilaishyökkääjä Jacques Hamanin sekä Rovaniemelläkin hyvin tunnetun laitapelaajan Janne Sakselan.

RoPS puolestaan vahvisti keskikenttäänsä espanjalaisella Jagoba Beobidellä sekä HJK:sta lainatulla Kevin Kouassivi-Benissanilla. Molemmat uudet pelaajat matkustivat joukkueen mukana Tampereelle.

Huomenna RoPS:n kokoonpanosta puuttuvat pelikiellossa oleva Tarik Kada sekä edellisessä ottelussa ennenaikaisesti vaihtoon otettu Eetu Muinonen.

Myös Sergio Llamas ja Aleksandr Kokko puuttuvat vieraiden riveistä. Molempien kohdalla ensi viikon harjoitukset kertovat paljon, ja pelaaminen VPS:aa vastaan on molemmilla mahdollisuuksien rajoissa. Llamas kärsii edelleen samasta vaivasta kuin ennen Aberdeen-kotiottelua. Kokon kohdalla viime kaudella saatu vamma on aiheuttanut jälkioireita.


Ilves-RoPS Tammelan stadionilla sunnuntaina 4.8. kello 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: Ilveksen verkkosivut, RoPS:n verkkosivut