AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.30 // 2.8.2019

HJK:n nuori laituri lainalle RoPS-paitaan - ”Multiosaaminen auttaa meidän kapean rosterin kanssa”

HJK:n nuori laituri lainalle RoPS-paitaan - ”Multiosaaminen auttaa meidän kapean rosterin kanssa”

Kuva: RoPS

RoPS leventää miehistöään syksyn ratkaisupelien lähestyessä. HJK:n nuori Kevin Kouassivi-Benissan siirtyy Rovaniemen Palloseuraan loppukauden mittaisella lainasopimuksella.

Kevin Kouassivi-Benissan on HJK:n juniorikoulun läpikäynyt 20-vuotias monipuolinen laitapelaaja.

Viime kaudella Kouassivi-Benissan pelasi pääsääntöisesti Klubi 04:ssä viimeistellen 23 Ykkösen ottelussa seitsemän maalia. Tälle kaudelle hänelle on kertynyt kahdeksan ottelua Veikkausliigassa, joista viimeisin heinäkuun alussa Stadin Derbyssä. Kouassivi-Benissan kuluu myös Suomen U21-maajoukkueeseen.

Kouassivi-Benissan saapui Napapiirille torstaina. Kaksien harjoitusten jälkeen lainasopimus allekirjoitettiin perjantaina iltapäivällä.

RoPS:n päävalmentaja Pasi Tuutti oli positiivisin mielin lainasopimuksen varmistuttua.

- Kevin osoitti harjoituksissa olevansa luottamuksen arvoinen. Hän ei tullut tänne hengailemaan, vaan kilpailemaan pelipaikasta ja tekemään hommia joukkueen eteen, Tuutti kertoo.

Kevin Kouassivi-Benissan pystyy pelaamaan tarvittaessa molemmilla laidoilla useassa roolissa. Monipuolisuus oli valtti, joka toi hänet lopulta Napapiirille.

- Kevinin multiosaaminen tietenkin auttaa meitä meidän kapean rosterin kanssa. Hän pystyy pelaamaan sekä keskikentän laidassa että puolustuslinjassa, luotsi kehuu.

- Kevinin myötä meillä on mahdollisuus miettiä laitapelaamista eri tavalla sekä puolustus- että hyökkäyssuuntaan. Hän pystyy tuomaan meidän hyökkäyspeliin paljonkin lisävariaatioita.

Myös pelaaja itse on iloinen uudesta lainasopimuksesta. Hän toivoo loppukaudelle mahdollisimman paljon peliminuutteja, joita ei HJK:n edustuksessa välttämättä olisi ollut tarjolla.

- On fantastinen fiilis, että sain tulla tänne vielä näin kesken kauden. Siitä iso kiitos sekä HJK:lle että RoPS:lle, hän toteaa.

Kevin Kouassivi-Benissan allekirjoittaa, minkä Pasi Tuuttikin oli hänestä sanonut. Hän saapui Napapiirille tekemään töitä sekä hakemaan vastuuta.

- Tällä hetkellä haluan keskittyä vain loppukauteen, auttaa joukkuetta sekä tietenkin pelata mahdollisimman paljon, Kouassivi-Benissan kertoo.

- Vahvuuteni ovat juuri niitä mitä laitapelaajalta tarvitaankin eli nopeus, ketteryys ja keskitykset. Viime kaudella olin enemmän hyökkäävässä roolissa, mutta pystyn sekä hyökkäämään että puolustamaan.


Ilves - RoPS Tammelan stadionilla sunnuntaina 4.8. kello 17.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa ja kamppailu on myös JIM:n Futiskierroksen pääpeli.

Lähde: RoPS:n tiedote
Lisää uutisia