AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KPV
4-5-1

21

(0-0)

Yleisöä 2066

KuPS
4-3-3
vko.29 // 28.7.2019

KPV:lle arvokkaat pisteet (KPV-KuPS 2-1)

KPV:lle arvokkaat pisteet (KPV-KuPS 2-1)

KPV otti äärimmäisen tärkeän voiton kaadettuaan sunnuntaina kotiyleisönsä edessä KuPS:n maalein 2-1 (0-0).

Ottelun kaikki osumat iskettiin vuorotahtia vajaan kymmenminuuttisen aikana tunnin pelaamisen molemmin puolin.

Avausjaksolla kumpikaan joukkue ei huippupaikoilla herkutellut. Tasaista taistelupalloa mentiin aavistuksen KPV:n komennossa. Ottelun jämäkästi tuominneelta päätuomarilta livahti vartin kohdillatutkasta selkeähkö käsivirhe vierailijan rangaistusalueella, Babacar Diallo katkaisi Hendrik Helken keskityksen, mutta pallo ei tietään pilkulle löytänyt.

Parhaat maalipaikat avausjaksolla aukesivat paluun kokoonpanoon tehneelle Isaac Shazelle, jonka painava laukaus suuntautui yli maalin sekä Yarteyn syötöstä Banzalle, mutta hyvä vastaisku kuivui paitsioksi. Toisessa päässä Timo Rauhalan uhrautuva puolustaminen teki Ilmari Niskasen aikeet tyhjiksi viime hetkellä.

Toisella jaksolla KPV pystyi hieman parantamaan pallollista pelaamistaan ja malttoi rauhassa houkutella vierailijan matalalla pelannutta puolustuslinjaa ylemmäs poterostaan. Ja työ palkittiin kun pelikelloon oli saatu reilun kymmenen minuuttia toista puoliaikaa. Shaze riisti erinomaisesti pallon syvällä Vihreän omalla alueella ja vapautti pitkän kuljetuksen jälkeen Joni Mäkelän laidalle. Oikea-aikainen syöttö keskelle Enoch Banzalle, ja Banza viimeisteli tarkasti hyvän juoksunsa päätteeksi Pallo-Veikoille johtomaalin.

Mutta kuten usein tällä kaudella, liian nopeasti soi omissa. Vain kolmisen minuuttia Vihreän johto-osumasta, vieraiden pitkään purkupalloon ennätti ensimmäisenä Ats Purje, joka ampui parin harhauksen jälkeen vierailijoille tasoituksen.

KPV ei kuitenkaan tasoituksesta lannistunut, vaan jaksoi selvästi uskoa omaan tekemiseensä. Ja usko tällä kertaa palkittiinkin, kun 65. minuutilla vahvasti Vihreässä debytoinut Ishmael Yartey sijoitti isännät johtoon Helmken, Mäkelän ja Banzan hyvästä vastahyökkäyksen esityöstä pallon varmasti verkkoon.

Ottelun lopussa Vihreä oli huomattavasti lähempänä lisätä johtoaan, kuin mitä keltapaitaiset vierailijat olivat tasoitusmaalia. Muutamat puolivaaralliset paikat suuntautuivat maalikehikoiden ulkopuolelle ja loput hommat hoiti Pallo-Veikkojen maalilla Teppo Marttinen. Toisessa päässä virkaveli Miikka Töyräs joutui venymään mm. Yessy Menan pahan laukauksen tielle. Lisäosumia ei kuitenkaan nähty.


FC Lahti - KPV Lahden stadionilla sunnuntaina 4.8. kello 17.00 ja KuPS - HIFK Savon Sanomat Areenalla sunnuntaina 4.8. kello 17.00. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: KPV:n verkkosivut