AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KPV
4-5-1

21

(0-0)

Yleisöä 2066

KuPS
4-3-3
vko.29 // 27.7.2019

Ennakko: KPV-KuPS

Ennakko: KPV-KuPS

KPV isännöi sunnuntaina KuPS:aa, joka palasi vasta viikonlopun kynnyksellä Varsovasta Eurooppa-liigan karsintaottelusta.

KuPS etenee vahvoin ottein niin Veikkausliigassa kuin eurokentilläkin. Kuopiolaiset kamppailevat sarjataulukon kärkisijoituksista ja KPV taistelee hännillä lujasti oman säilymisensä puolesta. KPV on sarjasijoitustaan parempi joukkue ja he haluavat esiintyä hyvin omalla kotikentällään. Helppoa ottelua ei ole nytkään luvassa.

- Valmistautumisemme on ollut hieman erilainen kuin odotimme, mutta hyvillä mielin lähdemme Kokkolaan.

- KPV:n valmentaja vaihtui kuluvalla viikolla, mikä tuo oman lisämausteensa peliin. Mutta joka tapauksessa KPV on esiintynyt viime aikoina pirteästi ja heillä on uusia vastuunkantajia joukkueessa, kuten Patrick Byskata ja Ishmael Yartey, KuPS-valmentaja Jani Honkavaara pohtii sunnuntain peliä.

Kovatempoinen europeli kulutti paljon KuPS-pelaajien voimia ja sunnuntaiseen kokoonpanoon onkin luvassa jälleen jonkinasteista pelaajakierrätystä. Kuopiolaisilla on laaja ja vahva pelaajarinki ja vähemmän pelanneet pääsevät nyt käyttämään kyntensä sunnuntaisessa liigapelissä. Heillä riittää näyttö- ja menohaluja.

- Joillakin pelaajistamme on alla kolmen pelin viikko, joista kaksi on pelattu ulkomailla, joten on selvää, että muutoksia tulee. Ja hyvä niin, sillä nälkää joukkueessa riittää, päävalmentaja muistuttaa.

KPV on treenannut tiukasti uuden päävalmentajan Jani Uotisen johdolla ja joukkue on valmiina liigan kärkiporukoihin kuuluvan vastustajan tarjoamiin haasteisiin. Kotikentän tuomasta edusta ja kotiyleisön kannatuksesta pitääkin saada kaikki irti, mikäli Vihreä meinaa kaataa viime kauden mitalistijoukkueen.

Lasaretin puolella KPV:n loukkaantumishuolet jatkuvat, muutama pelaaja puuttuu jälleen kokoonpanosta ja parin kaverin kohdalla pelaaminen ratkeaa vasta pelipäivän viimeistelyharjoituksessa.

KuPS:lta keskikenttäpelaaja Ville Saxman on sunnuntaina sivussa yhden ottelun mittaisen pelikieltonsa johdosta.


KPV-KuPS Kokkolan Keskuskentällä sunnuntaina 28.7. kello 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa ja Futiskierroslähetyksestä JIMiltä.

Lähde: KPV:n verkkosivut, KuPS:n verkkosivut