AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
Ilves
4-5-1

30

(2-0)

Yleisöä 5011

SJK
4-4-2
vko.26 // 6.7.2019

Ennakko: Ilves-SJK

Ennakko: Ilves-SJK

Sarjakärki Ilves saa sunnuntaina haasteen SJK:lta, joka saapuu vierailulle Tammelan stadionille viikonlopun Veikkausliigakierroksen päättävään otteluun.

Ilves ja SJK kohtasivat jo aiemmin Seinäjoella tällä kaudella ja tuolloin Ilves vei voiton 0–1-tuloksella. Ottelusta jäi kaikille Seinäjoella paljon hampaankoloon ja pelissä suurta osaa näytteli SJK:n saamat kaksi ulosajoa. Joukkueet kohtasivat myös talvella Suomen cupin karsintaottelussa ja silloinkin Ilves oli niukasti parempi 2–1-tuloksella. Myös silloin SJK-pelaaja joutui ulosajetuksi. Ilves voitti myöhemmin Suomen cupin.

Ilves - SJK -otteluista on viime vuosina tullutkin melko kiihkeitä otteluita ja varmasti sellainen odottaa myös sunnuntaina. Joukkueiden piste-ero Veikkausliigan sarjataulukossa on vain viisi pistettä, kun SJK voitti maanantain ottelussaan FC Interin.

- Meillä on nyt hyvä ja tärkeä tulos takanamme. Oli todella tärkeää jatkaa voitolla, koska tauot rikkoivat meidän kauden yhtäkkiä paloihin ja on vaikea saada pelirytmistä kiinni tuollaisessa. Siksi olenkin tyytyväinen, että saimme positiivisen tuloksen. Peli itsessään oli kuitenkin vain osittain hyvää. Osittain siinä oli jaksoja, joihin en ole tyytyväinen ja jotka vaativat meiltä huomiota harjoituksissa. Se on kuitenkin joskus normaalia tämmöisen tauon jälkeen, kertoo SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

- Nyt vastaan tulee Ilves ja minun valmennusaikanani SJK:ssa, olemme kohdanneet toisemme neljä kertaa ja olemme hävinneet jokaisen yhden maalin erolla. En voi kuitenkaan sanoa, että olisimme yhdessäkään näistä peleistä pelanneet mitenkään huonosti. Heitä vastaan pelit ovat kuitenkin sellaisia, että täytyy olla terävänä koko 95 minuuttia. He ovat erittäin organisoitu joukkue. He pelaavat erittäin tiiviinä ja ovat erittäin suoraviivainen joukkue. Jos katsot tilastoja, niin oikeastaan koskaan heillä ei ole pallokontrollia pelissä. He luottavat enemmän suunnanmuutoksiin sekä korkean ja matalan prässitason muutoksiin. He lähtevät todella nopeasti vastaiskuihin. Ilves on aggressiivinen ja erittäin tiivis joukkue, jolla on erittäin vaaralliset erikoistilanteet. He myös käyttävät paikkansa todella tehokkaasti, arvioi Eremenko sunnuntain vastustajaa.

Ehjän harjoitusviikon perusteella myös Ilveksen pelaajien keskittymiskyky ja valmistautuminen on jälleen hyvällä tasolla. Yhteentörmäyksiltäkään ei aina vältytä, kun pelataan suurella sydämellä.

– Pelaajista huokuu voittamisen halu ja välittäminen yhteisestä asiasta. Se on näkynyt aika rajunakin kritiikkinä toisten pelaajien toimintaa kohtaan. Itse koen positiivisena, että vaatimustaso pidetään korkealla. Itseluottamus joukkueella kasvaa ja vertaispalaute kovenee. Valmennuksen pitää vain ohjata energia oikeisiin toimiin, päävalmentaja Jarkko Wiss sanoo.

Ilves joutuu väistämättä suorittamaan pientä rotaatiota pelaajistossaan. Jo pidempään loukkaantuneina olleiden Aleksi Tarvosen ja Santeri Haaralan lisäksi laitahyökkääjä Ilari Mettälä kärsii lievästä reisivammasta, joka syntyi VPS-ottelun ensimmäisellä puoliajalla. Kuukauden joukkueeseen valittu Jair puolestaan täytti varoitustilinsä, joten hän joutuu kärsimään yhden ottelun pelikiellon.

Tällä viikolla SJK on harjoitellut luonnonurmella Prunttimäen nurmikentillä, sillä Tampereen Tammelan Stadionilla on luonnonurmi. Harjoituksissa on ollut hyvä meno viime maanantain Inter-voiton jälkeen ja pelaajat ovat palautuneet hyvin ottelusta.

Varmuudella sivussa SJK:lta on talven operaatiosta edelleen toipuva Jarkko Hurme sekä pelikiellossa vielä tämän ottelun oleva Moshtagh Yaghoubi. Edellisen matsin pelikieltoa kärsinyt Jude Arthur palaa takaisin riviin korttitilin nollauksen jälkeen. Pikkuvammoista on kärsinyt maalivahti Jesse Öst ja Jesse Sarajärvi, jotka molemmat olivat sivussa viime matsista. Kaksikon kohdalla pelikuntoa katsotaan vielä lähempänä, mutta todennäköisesti molemmat ovat tarvittaessa kunnossa.


Ilves-SJK sunnuntaina 7.7. klo 18.30 Tammelan stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: Ilveksen verkkosivut, SJK:n verkkosivut