AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HIFK
4-4-2

10

(1-0)

Yleisöä 1879

SJK
4-3-3
vko.24 // 17.6.2019

Ennakko: HIFK-SJK

Ennakko: HIFK-SJK

HIFK saa mahdollisuuden revanssiin SJK:ta vastaan tiistaina.

HIFK isännöi tiistaina SJK:ta Helsingissä.

Kesäkuussa SJK pelaa vain kaksi ottelua, koska alun perin 14.6. pelattavaksi merkitty IFK Mariehamn-ottelu siirtyi Suomen Cupin finaalin alta myöhempään ajankohtaan. Kesäkuun alussa oli myös kahden viikon maajoukkuetauko ja tällä viikolla vietetään juhannusta. Maajoukkuetauon aikana SJK piti viikon vapaan harjoituksista ja juhannus katkaisee uudelleen harjoitukset muutamaksi päiväksi. SJK on kuitenkin harjoitellut yhdessä sillä ryhmällä, joka ei ollut maajoukkueiden mukana ja tiistain otteluun se on saanut vetää ehjän harjoitusviikon koko ryhmän voimin.

- Ensimmäinen tauko tuli kyllä hyvään paikkaan, sillä meillä oli takana kova jakso ja pelasimme paljon pelejä lyhyessä ajassa. Pelaajat alkoivat olla vähän väsyneitä. Joten siinä mielessä se tauko tuli erittäin hyvään paikkaan. Mutta nyt tämä seuraava tauko tulee vähän liian nopeasti perään. Ja seuraava peli on vasta heinäkuun alussa. Se ei todellakaan ole paras tapa valmistautua peleihin ja tuntuu hassulta pelata parhaaseen kesäaikaan vain kaksi peliä kuukaudessa. Se ei ole hyvä joukkueelle, eikä taatusti hyvä kannattajille tai seuran markkinointiosastolle, harmittelee SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa SJK onnistui kukistamaan HIFK:n kotonaan 1-0.

- Kuten näimme jo kauden avausottelussa, tiistain vastustaja HIFK ei ole helppo. Me hallitsimme sitä ottelua ja lopulta voitimme loppupuolen maalilla, mutta se oli vaikea ottelu. Sen jälkeen on muutkin saaneet huomata, että HIFK on puolustukseltaan hyvin organisoitu. He ovat päästäneet vähän maaleja ja eivät ole kertaakaan päästäneet yhtä maalia enempää kauden otteluissaan. Heillä on paljon kokeneita pelaajia ja tunnen heidän valmentajan entuudestaan Norjasta. Emme siten odota helppoa peliä ja varsinkin kotonaan he ovat varmasti hankala vastustaja, Eremenko kertoo.

- Meidän täytyy nyt päästä kuitenkin siihen samaan asenteeseen kuin viime KuPS-ottelussa kuun alussa. Teemme kaikkemme tässä pelissä ja lähdemme sitten taas tauolle. Menemme Helsinkiin hakemaan pisteitä. Tiedämme, että se ei taatusti ole helppo peli, mutta meidän ryhmämme on hyvässä kunnossa ja meillä on hyvin myös vaihtoehtoja eri pelipaikoille. Me matkustamme sinne hakemaan kolme pistettä.

Kesäkuun ensimmäisessä ottelussa SJK haki vierasvoiton KuPS:sta Denys Oliinykin maalilla ja nousi takaisin mukaan kärkikamppailuun. Piste ero kärjessä olevaan Ilvekseen on vain kaksi pistettä.

Tiistain ottelusta SJK:lta puuttuu varmuudella loukkaantumisen vuoksi Jarkko Hurme. Pelikieltoja ei ole ja edellisen ottelun pelikieltoa kärsinyt virolaispakki Trevor Elhi on jälleen käytettävissä. Muutama pelaaja, joilla on ollut aiemmin kolhuja, ovat vielä tätä kirjoitettaessa kysymysmerkillä ja heidän kohdallaan tilannetta katsotaan tulevissa harjoituksissa. Kokonaisuutena pelaajatilanne on kuitenkin hyvä ja päävalmentaja Eremenkolla on varaa miettiä parasta kokoonpanoa otteluun.

Serge Atakayin lainasopimus SJK:ssa loppui kuun alussa pelattuun KuPS-otteluun ja hän palasi takaisin Skotlantiin ja Rangersin mukaan. Taustaryhmästä puolestaan konsultointiapua alkukaudesta SJK:lle antanut englantilainen Josh Bowen sai uuden työpaikan Englannin Valioliigassa pelaavan Crystal Palacen organisaatiosta. Bowen auttoi SJK:ta ja Mikko Kujalaa rakentamaan suorituskyvyn osaston kansainvälisen mallin mukaiseksi. Erityisesti Bowen oli pelajaadata-analyysin ja urheilutieteen osaajia.

HIFK palasi voittojen tielle edellisessä Veikkausliigaottelussaan voittaen kotikentällään VPS:n lukemin 2-1. Tämä oli samalla Tähtirintojen toinen voitto tällä kaudella. Toukokuu meni joukkueelta kokonaisuudessaan erittäin tasaisissa merkeissä, sillä peräti neljä ottelua putkeen päättyi tasalukemiin 1-1. VPS-voiton sekä tasureiden lisäksi HIFK myös hävisi vieraskentällä RoPSille maalein 1-0. Puolustuspeli on kuitenkin kehittynyt entisestään toukokuun aikana, joka myös näkyy siinä, että HIFK on sarjasijoituksestaan huolimatta kamppaillut pisteistä kaikissa otteluissaan tällä kaudella. Tiivis puolustuspeli on myös huomattu muualla, jonka esimerkiksi maalivahti Arnold Origin sekä toppari Tero Mäntylän valinnat Veikkausliigan kuukauden joukkueeseen osoittavat.

Joukkue on reilun kahden ja puolen viikon maajoukkuetauon aikana ehtinyt huilata hieman, sekä jatkaa treenejä kohti kauden seuraavaa vaihetta. Päävalmentaja Tor Thodesen on päässyt valmistautumaan SJK-matsiin lähes terveen ryhmän kanssa.

– Meillä on ollut hyviä harjoituksia ja olemme jälleen valmiina kamppailemaan sarjapisteistä! Jukka Halme ja Joel Mattsson ovat huomenna sivussa, mutta muuten meillä on ollut koko rinki käytössämme treeneissä, Thodesen kertoo.


HIFK-SJK Telia 5G Areenalla tiistaina 18.6. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: SJK:n verkkosivut, HIFK:n verkkosivut