AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.24 // 18.6.2019

Origi pelasti voiton HIFK:lle (HIFK-SJK 1-0)

Origi pelasti voiton HIFK:lle (HIFK-SJK 1-0)

HIFK otti revanssin SJK:sta tiistaina kaatamalla vierailijansa Helsingissä Jakob Dunsbyn maalilla 1-0.

Kyseessä oli joukkueiden toinen kohtaaminen tällä kaudella. HIFK ja SJK kohtasivat Veikkausliigan avauskierroksella Seinäjoella. Tuolloin SJK oli vahvempi lukemin 1-0, ja tätä tulosta HIFK lähti kuittaamaan tiistain kotiottelussaan.

HIFK pääsi ottelussa johtoon jo ensimmäisen kymmenen minuutin aikana, ja asialla oli kolmatta kertaa tällä kaudella Jakob Dunsby, joka pääsi laukomaan pallon maalin HIFK:n ensimmäisen kulmapotkun jälkitilanteesta. Dunsby otti pallon tyylikkäästi alas boksin sisäpuolella, ja tätä seurannut viimeistely oli kylmänviileä. Tämän jälkeen peli eteni hieman tunnustelevissa merkeissä, mutta myös SJK sai ensimmäisen tilaisuutensa maalintekoon vajaan vartin kohdalla. Moshtagh Yaghoubi antoi vapaapotkun juuri rangaistusalueen ulkopuolelta, mutta HIFK:n puolustusmuuri oli tässä tilanteessa totutun vahva, eikä "Mosan" yritys näin ollen edennyt muuria pidemmälle.

Peli oli kovaa ja rikkonaista ensimmäisen puoliajan aikana, ja molemmille joukkueille tuomittiin kaksi keltaista korttia. HIFK:n osalta varoituksen sai topparikaksikko Tero Mäntylä-Hannu Patronen, ja vierasjoukkueesta tuomari varoitti puolestaan Joonas Sundmania sekä Jude Arthuria. HIFK joutui vaihtamaan Mäntylän pois juuri ennen taukovihellystä, ja hänen tilalleen kentälle tuli edellisessä ottelussa voittomaalin iskenyt Tino Palmasto.

SJK otti komennon tauon jälkeen, ja myös Arnold Origi HIFK:n maalilla joutui torjuntatöihin, joita hänellä ei ollut paljon ensimmäisen puoliajan aikana. Vierasjoukkue sai hyvän maalintekopaikan ottelun 64. peliminuutilla, kun Denys Oliinykin tarkka syöttö löysi Sundmanin, joka pääsi karkaamaan HIFK-puolustukselta. Origi esitti kuitenkin hyvän torjunnan tilanteessa, eikä Sundman päässyt tuomaan vieraita tasoihin.

Ottelun tärkein torjunta tuli kuitenkin, kun ottelua oli pelattu 70 minuuttia. Origi torjui SJK:lle tuomitun rangaistuspotkun, ja tämä oli hänen toinen rankkaritorjuntansa yhtä monesta yrityksestä tällä kaudella!

Seinäjokelaisten takaa-ajo tyrehtyi kuitenkin toisen puoliajan loppua kohden, ja myös HIFK sai tilaisuuden lisätä johtonsa lukemiin 2-0. Erikson Carlos teki hienon juoksun kohti maalia ottelun viimeisellä kympillä, mutta hänen laukauksensa jäi kuitenkin liian pehmeäksi ja Mihkel Aksalu SJK-maalilla torjui vedon. HIFK onnistui säilyttämään johtoasemansa loppuun asti ja toinen peräkkäinen voitto oli tosiasia.


FC Lahti-HIFK Lahden stadionilla sunnuntaina 30.6. klo 18.30 ja SJK-FC Inter OmaSp Stadionilla maanantaina 1.7. kello 18.30. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia