AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
Ilves
5-3-2
#26 Fofana #30 Yusif #10 Ala-Myllymäki

31

(0-0)

Yleisöä 5004

HIFK
4-4-2
#27 Tukiainen
vko.34 // 26.8.2019

Ennakko: Ilves-HIFK

Ennakko: Ilves-HIFK

Ilves kohtaa tiistaina HIFK:n toisen kerran viiden päivän sisään.

Ilves ja HIFK kohtaavat toisensa tiistaina toisen kerran viiden päivän sisään. Perjantaina pelattiin Helsingissä, nyt Tampereella.

Ilves kohtasi perjantai-iltana Veikkausliigan alkusarjan viimeisessä vierasottelussaan HIFK:n. 17-vuotias Naatan Skyttä kiskaisi uransa ensimmäisen liigamaalin komealla tavalla, mutta Joel Matsson tasoitti pelin nopeasti. Luis Henrique vei tähtirinnat 2-1-johtoon, kunnes Lauri Ala-Myllymäki tasoitti loppulukemat 2-2 viimeisillä minuuteilla.

Kyseessä oli samalla ensimmäinen liigakohtaaminen näiden joukkueiden välillä tällä kaudella, sillä kesäkuulle kaavailtu kohtaaminen Tampereella jouduttiin siirtämään ensi viikon tiistaille, johtuen Ilveksen pelaamisesta Suomen Cupin finaalissa.

Ilveksellä on jäljellä kaksi ottelua Veikkausliigan runkosarjaa. Ratkaisun hetket ovat siis käsillä. 20 pelatun ottelun jälkeen kissapeto on sarjakakkonen 37 pisteellä. Yhden ottelun enemmän pelannut KuPS johtaa sarjaa tasapisteissä paremman maalieron turvin.

Alkusarjan jälkeen kuusi parasta joukkuetta pelaavat yksinkertaisen mestaruussarjan. HIFK:llä on matkaa top6-sijoitukseen kaksi pistettä, joten "Röda" pelaa selkä seinää vasten. Edellä on SJK ja FC Lahti 28 pisteellään.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss uskoo, että saman joukkueen kohtaaminen lyhyen ajan sisään luo oman lisämausteensa. Perjantain opetukset ovat tuoreena muistissa.

– Mikäli olemme tarpeeksi huolellisia pallon kanssa ja syötämme oikein organisoituna, niin varmasti saamme HIFK:n prässin purettua. Sitä kautta päästään seuraavaan linjaan. Meidän on pakko pystyä rohkeisiin teräviin syöttöihin, vaikka keinonurmi vaihtuu luonnolliseen.

– Kun olemme juuri kohdanneet, niin kentällä voi olla tuttuja kaksinkamppailupareja ja sellaisia henkisiä yliotteita. Keskittymisen pitää olla kunnossa. Pelin alkumetrit todennäköisesti näyttävät paljon, Wiss ennakoi tiistaita.

Tor Thodesenin valmentama HIFK on tunnettu aktiivisesta ja vauhdikkaasta prässipelistä. Pelaajien voimataso korostuu.

– Näimme sen, että jos HIFK:n kanssa rupeaa painimaan, niin he ovat vahvoilla. HIFK pelaa Suomessa epätyypillisen aggressiivista peliä. Tavallaan kyllä tykkään siitä, että meillä on sarjassa mukana joukkue, joka repii ja raastaa. He kyseenalaistavat vallassa olevia trendejä. Pelaajien työmäärä on hyvää luokkaa, Wiss kehuu vastustajaa.

HIFK:lla on edelleen kaikki omissa käsissä jatkosarjojen suhteen, sillä joukkue on pelannut yhden ottelun vähemmän jokaiseen samoista sijoista kamppailevaan joukkueeseen verrattuna. Sarjan kuudennesta sijasta ja viimeisestä ylemmän jatkosarjan paikasta taistelee tällä hetkellä HIFK:n lisäksi IFK Mariehamn, SJK ja FC Lahti. Nämä kaikki kolme joukkuetta ovat kaksi pistettä HIFK:ta edellä, mutta HIFK pystyisi siis näin ollen voittamalla Ilveksen Tampereella siirtymään ykköseksi kuudennesta sijasta pelaavien joukkueiden vertailussa ennen runkosarjan viimeistä kierrosta.

HIFK:n päävalmentajalla Tor Thodesenilla on käytössään laaja ryhmä, ja kilpailu pelipaikoista on kova. Ennen Ilves-tuplaa hän kertoi, että tässä otteluruuhkassa on mahdollisesti tarkoitus harrastaa hieman rotaatiota, jotta joukkueen energiataso olisi tarpeeksi kova ja jalat tarpeeksi tuoreina kaikissa runkosarjan viimeisissä otteluissa.

Ilveksen kokoonpanosta puuttuvat varmuudella Tuure Siira, Janne Saksela ja Aleksi Tarvonen. Felipe Aspegren parantelee lievää kolhua, joten hänen pelaamisensa on epävarmaa. Penkiltä on kuitenkin edelleen laittaa nälkäistä kaveria kehiin.

– Meillä on tasainen joukkue, joka auttaa kokoonpanon kierrättämisessä ja valitsemisessa. Voitot ovat viime aikoina olleet harvassa Tammelassa, mutta kolme pistettä kotikentällä on selkeä tavoite. Kaikki tiedostavat tilanteen.


Ilves-HIFK tiistaina 27.8. klo 18.30 Tammelan stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: Ilveksen verkkosivut, HIFK:n verkkosivut