4-5-1
vko.21 // 27.5.2019

Hongalle toinen peräkkäinen voitto (FC Honka-FC Lahti 2-0)

FC Honka kukisti maanantaina FC Lahden.

FC Honka otti toisen peräkkäisen voittonsa kaatamalla FC Lahden kotonaan maanantaina maalein 2-0 (1-0).

Honka aloitti ottelun vahvasti, ja oli lähellä siirtyä johtoon jo neljännellä minuutilla. Juha Hakola jatkoi Lucas Kaufmannin keskityksen maalille. Luis Silva ja Mikko Sumusalo pääsivät molemmat kokeilemaan, mutta Lahti-maali pysyi toistaiseksi puhtaana.

Kauaa ei avausmaalia kuitenkaan jouduttu Tapiolan illassa odottamaan, sillä se nähtiin jo seitsemännellä peliminuutilla. Javi Hervas ja Borjas Martin järjestivät pallon boksiin Silvalle, joka viimeisteli kylmänviileästi Veikkausliigakauden ensimmäisellä osumallaan Hongan 1-0 johtoon.

Silva näytti, että yksi osuma ei maalinälkää tyydyttänyt. Hyökkääjä pääsi puskemaan 17. minuutin kohdalla Hakolan lähettämästä keskityksestä, mutta pallo suuntautui maalin ohitse.

Honka ei antanut vierailija FC Lahden saada avausjaksolla peliään lainkaan käyntiin, ja erityisesti Silva ja Borjas tuottivat läpi jakson suuria vaikeuksia lahtelaisten puolustukselle. Viitisen minuuttia ennen taukoa Kaufmann vapautti vapaapotkukuviolla Borjasin huippupaikkaan, mutta Patrick Rakovsky onnistui torjumaan espanjalaisen kudin kulmapotkuksi.

Kun avausnelivitosella ei enempää maaleja nähty, siirryttiin tauolle Hongan 1-0 johdossa.

Toisen nelivitosen ensimmäinen vartti mentiin varsin tasaisissa merkeissä. Ottelun ratkaisu nähtiin 65. minuutilla, kun Tim Murray vapautti upeasti maalipotkusta Borjasin läpiajoon. Rakovsky torjui laukauksen kulmapotkuksi. Kulmalipulle asteli Hervas, jonka kierteinen pallo kimposi lopulta Lahti-puolustuksen kautta verkkoon. Näin Honka siirtyi 2-0 johtoon.

FC Lahden paikat jäivät hyvin vähiin myös toisella jaksolla. Lähimpänä kavennusta kävi Erik Törnros, joka pääsi puskemaan kulmapotkun jälkitilanteesta takatolpalta. Murray piti kuitenkin maalinsa koskemattomana.

Hetkeä myöhemmin Murray venytti toiseen huipputorjuntaan, kun Jean-Christophe Coubronne pääsi laukomaan lähietäisyydeltä.

Vaihdosta kentälle tullut Demba Savage oli lisätä Hongan johdon kolmeen kymmenisen minuuttia ennen loppuvihellystä. Gambialaislaituri ajautui kuitenkin hieman pieneen kulmaan, ja tuloksena oli lopulta kulmapotku.

Ottelun loppuhetkillä nähtiin myös Veikkausliigadebyytti, kun Joona Rahikka vaihdettiin kentälle Sumusalon tilalle. 20-vuotias Rahikka on kuulunut niin viime, kuin tälläkin kaudella Honka Akatemian kantaviin voimiin Kakkosessa.

Enempää osumia ottelussa ei nähty, joten Honka piti kaikki kolme pistettä Espoossa vakuuttavalla esityksellä. Tuloksen myötä keltamustat nousivat myös Veikkausliigan jaetulle kärkipaikalle. Sekä FC Interillä, että Hongalla on kasassa seitsemäntoista pistettä, turkulaiset ovat tosin pelanneet yhden ottelun keltamustia enemmän.

FC Honka-KPV Tapiolan Urheilupuistossa sunnuntaina 2.6. klo 18.30 ja IFK Mariehamn-FC Lahti Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 2.6. klo 18.30. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.