AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.20 // 26.5.2019

Ennakko: FC Honka-FC Lahti

Ennakko: FC Honka-FC Lahti

FC Honka pelaa maanantaina kotonaan FC Lahtea vastaan.

FC Honka isännöi maanantain ainoassa Veikkausliigan ottelussa FC Lahtea.

FC Honka kävi hakemassa viime kierroksella kolme pistettä Seinäjoelta. SJK johti ottelua Dani Hatakan maalilla avausjakson jälkeen. Huippuvireessä oleva Borjas Martin toi keltamustat toisella jaksolla tasoihin, ja Mikko Sumusalo laukoi voittomaalin muutama minuutti ennen loppuvihellystä.

Honka on iskenyt kauden kahdeksassa pelaamassaan ottelussa yhteensä kolmetoista maalia. Se on Veikkausliigassa neljänneksi eniten. Kuudesti osuneen Borjasin lisäksi verkkoja on heiluttanut kaksi maalia tehnyt Juha Hakola. Kertaalleen ovat osuneet Robert Ivanov, Gideon Baah, Arlind Sejdiu, Martin Salin ja viime ottelun ratkaissut Sumusalo.

- Ottelu on meille todella tärkeä. Viime ottelussa otimme tärkeän voiton SJK:sta. Liiga on todella tasainen, joten jokaisella ottelulla on paljon merkitystä, kommentoi Hongan avainpelaajiin lukeutuva Lucas Kaufmann.

Viime kaudella kahdeksanneksi sijoittuneen FC Lahden joukkueessa tapahtui talven aikana monia muutoksia. Joukkuetta valmentaa viime kauden lopulla Toni Korkeakunnaksen korvannut Sami Ristilä. Pelaajisto vahvistui mm. PS Kemistä tutulla Erik Törnrosilla, kasvattajaseuraansa palanneella Matti Klingalla, puolustaja Teemu Penninkankaalla, sekä alkukaudella loistaneella espanjalaistaituri Josulla. Lahtelaisten maalia vartioi Bundesliigakokemustakin omaava Patrick Rakovksy. Lahden riveistä löytyy myös talvikauden Hongassa viettänyt Gael Etock.

FC Lahden alkukausi on ollut vaihteleva. Tappioita sillä on vain yksi, mutta toisaalta voittojakin löytyy vain kaksi kappaletta. Niistä toinen tuli kuitenkin viime kierroksella komein 3-0 lukemin HJK:ta vastaan, joten Hongan ei sovi aliarvioida FC Lahtea lainkaan. Joukkueen tehokkain on alkukaudesta ollut kolmesti osunut Josu.

Kaufmann tunnistaa FC Lahden vaarallisuuden.

- Kunnioitamme toki Lahtea vastustajana. Heillä on allaan todella hyvä tulos. Keskittymällä omaan pelaamiseemme, analysoimalla vastustajan heikkoudet ja iskemällä niihin voimme kuitenkin pitää kolme pistettä Espoossa. Kunhan saamme oman pelitempomme ja intensiteettimme päälle, en usko, että Lahti pysyy mukana. Voittoa lähdemme hakemaan, se on ainoa tavoitteemme maanantaille.

Honka ja FC Lahti kohtasivat viimeksi talvella Suomen Cupissa. Honka hallitsi ottelussa palloa, mutta ainoan maalin iski Josu kaukolaukauksella. Viime kaudella joukkueiden keskinäiset kamppailut olivat hyvin tasaisia. Kaksi ensimmäistä päättyivät pistejakoon luvuin 0-0 ja 1-1. Kauden kolmannessa kohtaamisessa Honka piti pisteet Espoossa luvuin 2-0.

Hongalta sivussa ovat varmasti pitkäaikaispotilas Jonas Levänen sekä Konsta Rasimus.

FC Lahden edellinen vierasottelu oli hankala. Kokkolan Pallo-Veikot hallitsi peliä jopa alivoimalla ja Rakovsky piti Lahtea pystyssä. Ainoastaan Josun vapaapotku lisäajalla oli yllättää KPV:n. Lahti jäi lopulta Kokkolassa maalittomaan tasapeliin, joten Mustapaidoilla jäi paljon parannettavaa.

Honkaa vastaan Lahti pääsee lähtemään lähes ehjällä kokoonpanolla. Varmasti sivussa on varmasti vain meksikolaistaituri Jerónimo Amione. FC Lahden päävalmentaja Sami Ristilä tiedostaa, että Honka on vaarallinen vastustaja.

- Meillä on hyvä voitto alla, mutta lähdemme nöyrästi pelaamaan Honkaa vastaan. Honka on erittäin hyvä vastustaja ja he eivät ole syyttä sarjan kärkipaikoilla. Heillä on paljon hyviä pelaajia, kuten Borjas Martín. Honka on erityylinen kuin HJK, mutta meillä on hyvät lähtökohdat, kun lähes kaikki pelaajat ovat terveitä, Ristilä kertoo.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo kertaalleen. Tammikuussa pelatussa Suomen Cup -karsinnassa Rakovsky torjui rangaistuspotkun ja Josu varmisti komealla kaukolaukauksella Lahdelle kolme pistettä. Lahti onnistui tukkimaan Hongan huippupaikat varsin tehokkaasti, mutta hyökkäyspäässä Lahti oli tammikuisessa halliottelussa varsin kesy.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet virallisissa otteluissa yhteensä 32 kertaa. FC Lahti on voittanut otteluista kahdeksan ja Honka 14. Maaleissa Lahti on myös takamatkalla. Mastokaupungin ylpeys on tehnyt 40 maalia espoolaisten 53 vastaan. Lahdella on siis oiva paikka ottaa Honkaa kiinni maanantaina.


FC Honka-FC Lahti Tapiolan urheilupuistossa maanantaina 27.5. klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: FC Lahden verkkosivut, FC Hongan verkkosivut
Lisää uutisia