AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KuPS
4-2-4

10

(0-0)

Yleisöä 2040

Ilves
4-5-1
vko.20 // 23.5.2019

Ennakko: KuPS-Ilves

Ennakko: KuPS-Ilves

KuPS:n Veikkausliigakausi jatkuu perjantai-iltana kotiyleisön edessä Savon Sanomat Areenalla. Menestyksen nälkäinen KuPS ja sarjakakkosena oleva Ilves iskevät yhteen kymmenennen sarjakierroksen huippuottelussa klo 18.30.

Joukkueiden väliset Veikkausliigan pelit ovat muodostuneet viime vuosina poikkeuksellisen värikkäiksi näytöksiksi. Peleissä on riittänyt erikoisia käänteitä ja armotonta taistelua aina viimeiseen pillinvihellykseen saakka.

Kuopiolaiset lähtevät hakemaan kotivoittoa perjantaisesta pelistä. Voittaminen edellyttää pelaajilta laadukasta ja yhtenäistä joukkuesuoritusta kautta linjan.

- Vastassa on joukkue, joka puolustaa erittäin organisoidusti ja iskee nopeasti vastaan. Emme saa perjantaina monta paikkaa, joten ne pitää hyödyntää tehokkaasti, päävalmentaja Jani Honkavaara totesi.

KuPS pelasi kelvollisen liigaottelun Turussa, vaikka tuloksena oli 0-1-tappio. Perjantaina pitää pystyä astetta parempaan esitykseen, jotta voitto on mahdollinen.

- Olimme siipirikkoja Turussa, mutta silti meidän olisi pitänyt pystyä parempaan. Meillä oli ja on ollut aiemmissa peleissä puolustussuuntaan rakenteellinen ongelma, joka vie tehoja myös hyökkäyspelaamisestamme. Välillä homma toimii, mutta välillä ei ollenkaan. Interiä vastaan homma ei toiminut, vaikka peli näennäisen tasainen olikin. Pystymme huomattavasti parempaan, luotsi tähdentää.

Ilves voitti joukkueiden tammikuisen kohtaamisen Suomen Cupin karsintalohkovaiheessa peräti 4-1-lukemin ja on edennyt sen koommin aina turnauksen 15.6. pelattavaan finaaliin saakka. Kokonaisuudessaan Ilves on pelannut kurinalaisia otteluita tänäkin vuonna. Kahdeksassa liigapelissä on omissa soinut vain kerran, joka on ylivoimaisesti vähiten kaikista joukkueista.

Maanantaina keltavihreät joutuivat pettymään Tammelassa, kun IFK Mariehamnin puolustusmuuria ei saatu horjutettua. 0-0-tasapeli jätti paljon hampaankoloon. Joka tapauksessa tulee muistaa, että Ilves marssii edelleen tappiottomana. Pelejä tämän vuoden puolella on takana 21, joista Veikkausliigassa kahdeksan.

– Pojat olivat pettyneitä omiin esityksiinsä Maarianhamina-pelissä. Katselimme videoklippejä, joissa näkyi paljon huonoja valintoja. Peli oli auki ja pelaajat olivat sinällään oikeissa paikoissa, mutta liian usein käännyimme alaspäin omaa maalia kohden, päävalmentaja Jarkko Wiss totesi.

– Meiltä puuttui tarvittavaa havainnoimista ja rohkeutta. Tarvitsemme kollektiivista ryhtiliikettä. Olemme keskittyneet paljon hyökkäysmalleihin, mutta kuten todettua, emme saa pelata yltiöpäisesti. Harmitus sikseen ja keskitytään seuraavaan.

Ilveksen kokoonpanosta on varmuudella sivussa ainoastaan Santeri Haarala.


KuPS-Ilves Savon Sanomat Areenalla perjantaina 24.5. klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: Ilveksen verkkosivut