AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.20 // 23.5.2019

Kuopion stadionhanke saa kannatusta - ”Enemmän kuin tarpeen ja me näemme sille suuren arvon”

Kuopion stadionhanke saa kannatusta - ”Enemmän kuin tarpeen ja me näemme sille suuren arvon”

Nykyinen Savon Sanomat Areena. (Kuva: Juha Tamminen)

Kuopioon on suunnitteilla 8 000 katsomopaikan uusi stadion. Mikäli projekti toteutuu, voisi uudella komeudella pelata KuPS:n lisäksi muun muassa Huuhkajat. Palloliiton olosuhdepäällikkö Tero Auvinen puhui aiheesta Suplan Huucast-podcastissä.

Suunnitelman mukaisen kokoluokan stadion mahdollistaisi maaottelut aina miesten A-maajoukkueeseen asti sekä suurkonsertit.

- Tällaisen stadionin toteutuminen Itä-Suomeen on enemmän kuin tarpeen ja me näemme sille suuren arvon. Hankkeen budjetti on toki suurempi kuin normaalien stadioneiden, Tero Auvinen toteaa.

Suomen Palloliitto on jo alustavasti päättänyt tukea hanketta HatTrick-ohjelmastaan ja tuen suuruus riippuu stadionin suuruudesta. Virallinen kategorialuokitus voisi tässä tapauksessa olla neljä, jollaisia ei Suomessa ole montaa. Muun muassa Telia 5G Areena on neljä miinus, joka tarkoittaa vaatimusta tilapäisrakentamisesta tietyissä tapahtumissa.

Kuten aina, myös Kuopion kohdalla merkittävä asia hankkeen toteutumisessa on rahoitus. Auvinen avaa sitä ohjelmassa ja korostaa, että HatTrick-tuki on maksimissaan noin miljoonan luokkaa. Kokonaiskustannuksesta on useita arvioita, mutta Auvisen mukaan haitari on jotakuinkin 20-30 miljoonaa.

- HatTrickin lisäksi on mahdollista saada valtion apua. Sen osalta Kuopion pitäisi päästä erityisluokkaan, eli tämä olisi valtakunnallisesti merkittävä kansainvälinen liikuntapaikka. Tällöin hanketta määriteltäisiin ministerin päätöksellä harkinnanvaraisena avustuksena. Muutoin valtion apu olisi korkeintaan hieman alle 750 000 euroa.

Ulkopuoliset avustukset ovat siis tärkeitä, mutta HatTrick takaa Auvisen mukaan hankkeelle vahvan selkärangan.

- Se on lajimme tärkein ja vahvin lausunto hankkeen tarpeellisuudesta. Jos olemme ohjelmalla jossain hankkeessa mukana, se saa myös vaikuttajia kiinnostumaan.

Kuopion kaupunginhallitus hyväksyi hankesuunnitelman 8 000 paikkaisena tammikuun puolivälissä. Kuuntele Huucast kokonaisuudessaan alla olevan linkin kautta.


KuPS-Ilves Savon Sanomat Areenalla perjantaina 24.5. klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: Supla
Lisää uutisia