AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
SJK
3-3-3

12

(1-0)

Yleisöä 2888

FC Honka
4-3-3
vko.19 // 17.5.2019

Ennakko: SJK-FC Honka

Ennakko: SJK-FC Honka

Veikkausliigan viikonlopun kierros käynnistyy perjantaina Seinäjoelta, jossa OmaSp Stadionilla kohtaavat kärkipään kamppailussa SJK ja FC Honka.

SJK on Veikkausliigan taulukossa kolmantena, kaksi pistettä sarjaa johtavaa Ilvestä takana. Tasapisteissä Kerhon kanssa on FC Inter ja KuPS, joista Interillä on parempi maaliero. FC Honka on kuudentena, kaksi pistettä SJK:n takana, mutta sillä on peli vähemmän pelattuna. Molempien joukkueiden kaksi edellistä ottelua on päättynyt tasapeliin. SJK voitti edellisessä kotipelissään KPV:n, mutta Honka on kolmen ottelun voitottomassa putkessa.

SJK-leirissä jäi myös jossiteltavaa kahdessa vierasottelussa FC Lahtea ja HJK:ta vastaan, joissa molemmissa oli voitto käsissä vielä 90 minuutin pelin jälkeen. Molemmat päättyivät kuitenkin tasapeliin, kotijoukkueiden tasoitettua ottelut erotuomarin antamalla lisäajalla. Kumpaakaan joukkuetta SJK ei ole vieraissa vielä koskaan kaatanut, joten siinä mielessä tulokset olivat hyvä. Mutta voitto oli molemmissa niin kovin lähellä.

- Molemmille joukkueille tärkeä peli ja Honka tulee taatusti tänne kolme pistettä mielessään. Meillä oli kaksi pettymyksen tuonutta tulosta. Ei varsinaisesti tuloksena sinänsä, vaan tapa millä ne tuli, aiheutti pettymyksen. Pidimme pari päivää vapaata edellisen ottelun jälkeen, saimme vähän nollattua ajatuksia, sanoo SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

- Ei ole kuitenkaan mitään syytä painaa päätä alas. Me otamme niistä peleistä opiksi, kuten on viisasta ja emme halua toistaa niitä virheitä enää tulevaisuudessa. Me otamme positiiviset asiat peleistä mukaamme. Varsinkin tapa millä käänsimme pelin HJK:ta vastaan. Olimme siinä aggressiivisia, olimme aktiivisia ja loimme tarpeeksi tilanteita sekä painetta voittaaksemme ottelun. Otamme ne hyvät asiat Honkaa vastaan mukaan. Honka on erityinen joukkue ja se pelaa hieman eri tavalla kuin HJK, Eremenko jatkoi.

Espoolaiset tasasivat pisteet VPS:n kanssa luvuin 1-1. Martin Salin vei Veikkausliigauransa avausosumalla Hongan johtoon, ja Momodou Sarr puolestaan toi vieraat tasoihin. Hongalla oli varsinkin toisella jaksolla paikkoja iskeä voittomaali, mutta lopulta pisteet jaettiin. Keltamustien tehokkain maalitykki on edelleen viisi maalia iskenyt, Veikkausliigan maalipörssin kakkonen Borjas Martin.

- Viime ottelun tasapeli oli luonnollisesti pettymys. Saimme kuitenkin toteutettua joitain asioita mitä halusimme, ja olimme aggressiivisia vastustajan kenttäpuoliskolla. Kyllä pelissä hyviäkin asioita oli, ja ne pitää nyt ottaa mukaan Seinäjoelle, kommentoi miltei täydet minuutit tällä Veikkausliigakaudella Honka-puolustuksessa urakoinut Mikko Sumusalo.

Eremenko nostaa erityisesti esille kotikentän ja kotiyleisön merkityksen.

- Me pelaamme kotona ja on meille tärkeää saada kolme pistettä. Emme halua pettää kotona meidän kannattajiamme ja katsojiamme. Me tiedämme, että voimme ottaa pelistä kolme pistettä. Me haluamme sitä ja teemme kaikkemme sen eteen Honkaa vastaan.

- Tulee varmasti taas todella tasainen peli, niitä on nähty tällä kaudella monta. Odotettavissa on vahva vastustaja. SJK:lla on paljon hyviä yksilöitä, varsinkin laiturit ovat heillä todella nopeita ja keskikentän keskusta vahva, analysoi Sumusalo puolestaan tulevaa vastustajaa.

SJK pääsee hyvässä terveystilanteessa otteluun, sillä ainoastaan HJK-ottelussa loukkaantunut Jarkko Hurme on varmuudella sivussa. Aiemmin loukkaantumisista toipumassa olleet pelaajat, kuten Joel Mero, Joonas Sundman ja Billy Ions, ovat jo harjoitelleet normaalisti joukkueen mukana. SJK:lla ei ole myöskään pelikieltoja rasitteenaan.

Hongan ainoa varma poissaolija lauantaille on pitkäaikaispotilas Jonas Levänen. Luis Silvan, Saku Heiskasen, Konsta Rasimuksen ja Joel Perovuon pelikunnosta ei ole vielä täyttä varmuutta.


SJK-FC Honka OmaSp Stadionilla lauantaina 18.5. klo 16. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: SJK:n verkkosivut, FC Hongan verkkosivut