AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Inter
3-4-3

30

(3-0)

Yleisöä 2267

RoPS
4-3-3
vko.18 // 6.5.2019

Ennakko: FC Inter-RoPS

Ennakko: FC Inter-RoPS

Tiistain Veikkausliigan ottelu tuo FC Interin vieraaksi Veritas Stadionille viime kauden hopeamitalistijoukkue RoPS:n. Kamppailu potkaistaan käyntiin kello 18.30.

Vierasjoukkue RoPS on aloittanut Veikkausliigan sarjataulukon puolesta samalla tavalla kuin Inter, sillä molemmilla on ensimmäisistä kuudesta ottelustaan kaksi voittoa ja yksi tasapeli. RoPS:n voitot ovat tulleet tämän kauden sarjanousijoista KPV:sta ja HIFK:sta. Rovaniemeläisten tehdyt maalit alkukaudella ovat jakautuneet todella tasaisesti, sillä viidestä maalista jokaisen on tehnyt eri pelaaja.

Edellisessä ottelussaan perjantaina juuri HIFK:n 1-0 kaatanut RoPS sai ottelussa pisteiden lisäksi myös muuta iloittavaa. Viime vuoden menestyksen takuumies Antonio Reguero palasi joukkueen maalille oltuaan sivussa koko alkukauden. Samaten kauden ensimmäiset liigaminuuttinsa sai vuoden 2015 maalikuningas Aleksandr Kokko.

Inter puolestaan ei pelannut loppuviikosta, vaan joukkueen edellinen ottelu on 4-1-lukemiin päättynyt HJK-murskaus viime viikon maanantailta. Veikkausliigan huhtikuun kuukauden pelaajaksi valittu Filip Valencic jäi tuossa ottelussa maaleitta, mutta syötti maalitilinsä avanneen Timo Furuholmin osumista toisen. Maalitilinsä tämän kauden osalta avasivat myös Daniel Kamy ja RoPS:sta paluun Interiin tehnyt Juuso Hämäläinen, joka ei kolmella RoPS-kaudellaan onnistunut kertaakaan maalinteossa.

Interin ja RoPS:n kohtaamiset Turussa ovat olleet historiallisesti varsin yksipuolisia. RoPS on onnistunut 19 Veikkausliigan keskinäisestä ottelusta voittamaan vain yhden, kun Interillä voittoja on 12. Viime vuodet ovat kuitenkin tasoittaneet tilastoja, sillä viimeisten kolmen kauden ajalta molemmilla on yksi voitto Turussa. Viime kauden kohtaamisista Turussa molemmat päättyivät tasalukemiin. Sen sijaan Rovaniemellä pelatun ottelun Inter onnistui voittamaan Daniel Kamyn maalilla.

FC Interin valmentaja Jose Riveiro muistuttaa Toni Koskelan valmentaman RoPS:n olevan sarjakakkonen viime kaudelta.

– Ottelu RoPS:aa vastaan on meille suuri haaste. Kohtasimme hallitsevan mestarin viikko sitten ja nyt vieraaksemme tulee viime vuoden hopeamitalisti. Tietysti nyt kyseessä on eri kausi ja eri joukkue, mutta RoPS ei lopulta ole kovin erilainen. Koskela valmentaa edelleen joukkuetta ja se on tae siitä, että vastaan tulee erittäin vaikea vastustaja. Joukkueena heillä on kyky mukautua vastustajaan ja olosuhteisiin, joten tiedämme odottaa tasaista ottelua. Kuten yleensä, pienet yksityiskohdat ratkaisevat ja uskomme olevamme parempia noissa yksityiskohdissa. Joka tapauksessa kunnioitamme suuresti vastustajaamme, Riveiro kertoo.

Espanjalaisvalmentajan mukaan Interin joukkueen on mahdollista saada viime viikon HJK-voitosta oikeanlaista latausta myös huomisen otteluun.

– Taistelimme kovasti saadaksemme tuloksen HJK:n kaltaista joukkuetta vastaan. Erityisesti pelaamisen täällä kotikannattajien edessä täytyy auttaa joukkuetta ja tuoda meille lisänostetta. Joukkueen täytyy tuntea erityistä halua kukistaa RoPS ja halua tuntea taas samanlaisia tunteita kuin HJK-ottelun jälkeen. Tunnetta siitä, että olimme parempia kuin vastustaja ja ansaitsimme ne kolme pistettä. Se tunne on vielä tuoreena mielissämme ja meidän pitäisi saada sen tavoittelemisesta ylimääräistä latausta huomiselle, Riveiro muotoilee.

Interin vakuuttava HJK-voitto toi myös ikäviä uutisia Luciano Balbin jouduttua Faith Obilorin ruman taklauksen uhriksi. Röntgenkuvat paljastivat, ettei Balbin jalassa ole murtumaa, mutta takaisin harjoituksiin tai pelikentälle toistakymmentä tikkiä saanut argentiinalainen ei vielä pääse. Riveiron mukaan huomiselle on myös muutamia lyhytaikaisempia poissaolijoita.

– Poissaolijoita on huomenna tavallista enemmän. Uutena poissa on tietysti Luciano Balbi, jonka tikit poistetaan viikon päästä. Sen jälkeen hänen tilannettaan päästään arvioimaan uudelleen. Aleksi Paananen ja Albion Ademi eivät ole vielä valmiita palaamaan kokoonpanoon. Tämän lisäksi huomiselta puuttuvat myös Elias Mastokangas, Hanson Boakai ja Eero Tamminen, Riveiro luettelee.

Uutena pelaajana kokoonpanolistalle nousee seuran reservijoukkueesta vuonna 2001 syntynyt keskikenttäpelaaja Mohammed al Bermanei.

- Inter haluaa selkeästi noudattaa samankaltaista pelifilosofiaa kuin mekin, eli päästä vastustajan muodon sisälle sekä linjojen väliin, kommentoi puolestaan RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela.

- He ovat hyvin organisoitu joukkue, jossa on (Filip) Valencicin kaltaisia huippuyksilöitä, jotka pystyvät voittamaan otteluita omilla suorituksillaan. Se antaa meille taas erilaisen haasteen puolustussuuntaan.

Interin tapaan myös RoPS onnistui edellisessä ottelussaan nappaamaan arvokkaan kotivoiton. Sarjanousija Helsingin IFK laittoi kunniakkaasti vastaan, mutta joutui taipumaan rovaniemeläisyleisön edessä Tommi Jäntin maalilla 1-0.

Voiton myötä myös RoPS paranteli sarjasijoitustaan usealla pykälällä, mutta tässä vaiheessa kautta sarjataulukon tulkitseminen on liki mahdotonta. Joukkueet ovat pelanneet hyvin eri määrän otteluita, ja pelit ovat menneet ristiin. Kunnollista marssijärjestystä joukkueiden välille ei ole vielä muodostunut.

Pisteiden lisäksi RoPS:n voiton arvoa korotti joukkueen hyvä pelillinen suoritus.

- Voitto oli henkisesti tärkeä. Meillä on nuori joukkue, jossa on loistava mahdollisuus, mutta samalla täytyy muistaa, että kehitys vaatii aikaa, Koskela sanoo.

- Tärkeintä on, että pelimme menee eteenpäin. Kun pelaamme joukkueena paremmin, silloin jokainen yksilökin näyttää paremmalta.

RoPS:n kokoonpanosta puuttuvat Sergio Llamas sekä Tarik Kada. Molempien kohdalla odotusarvo on, että he olisivat kokoonpanossa jo ensi sunnuntain Ilves-ottelussa. Aleksandr Kokko loukkasi jalkaansa harjoituksissa, eikä ole Turkuun matkaavan joukkueen mukana.


FC Inter-RoPS Veritas Stadionilla tiistaina 7.5. klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.