AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
IFK Mariehamn
4-3-3

34

(3-0)

Yleisöä 1303

KuPS
4-5-1
vko.17 // 30.4.2019

Ennakko: IFK Mariehamn-KuPS

Ennakko: IFK Mariehamn-KuPS

IFK Mariehamn lähtee kolmen ottelun voittoputkessa vapunpäivän kotiotteluunsa, jossa vastaan asettuu edellisottelussa kauden voittotilinsä avannut viime kauden pronssijoukkue KuPS.

Kuopiolaiset lähtivät matkustamaan jo tiistaina kohti Turkua, josta matka jatkui eteenpäin Ahvenanmaalle.

KuPS-leirissä tiedostetaan, että edessä on kova peli fyysisesti vahvaa IFK Mariehamnia vastaan. IFK Mariehamn on aloittanut oman sarjakautensa erinomaisin ottein ja KuPS-joukkueelta vaaditaan jälleen ehjää ja yhtenäistä joukkuesuoritusta, jotta vaikeasta vieraspelistä pystyttäisiin raapimaan sarjapisteitä kotiin tuomisiksi.

- Maarianhaminassa on pieni kenttä ja luonnonnurmi. Me tiedämme olot ja Turkissa me pääsimme treenaamaan paljon nurmella. Keskiviikon peli on taistelua tilasta. Meidän on pelattava riittävän suoraviivaisesti ja voitettava kaksinkamppailuja sekä irtopalloja. Fyysinen pelaaminen on isossa kuvassa tärkeätä, silti meidän pitää pystyä pelaamaan hyvin ja pitämään paketti hyvin kasassa, KuPS-valmentaja Jani Honkavaara muistuttaa seuransa verkkosivuilla.

IFK-leirissä ei puolestaan tuudittauduta tuijottamaan sarjataulukkoa, vaan tiedetään erinomaisesti KuPS:n iskukyky, kun palaset osuvat kohdilleen.

- He pelaavat usein aika suoraviivaista, mutta kuitenkin vaihtelevaa hyökkäyspeliä. Jos puolustusta ajattelee, sitä leimaa aggressiivisuus, IFK Mariehamnin päävalmentaja Peter Lundberg arvioi vastustajaa.

Ei välttämättä siis kovin erilaista kuin IFK Mariehamnin oma pelaaminen.

- Joukkueitten pelaamisessa on monia yhtäläisyyksiä, mutta myös monia eroja. KuPS esimerkiksi pelaa usein 4-4-2:lla kun meillä ryhmitys on ennemmin 4-3-3. Sen lisäksi minusta meillä on terävämpi ja nopeampi joukkue kuin KuPS:lla, "Lundis" arvioi.

IFK:lta sivussa varmuudella ovat pelikieltoa kärsivä Robert Crawford ja loukkaantunut Gustaf Backaliden.


IFK Mariehamn-KuPS Wiklöf Holding Arenalla keskiviikkona 1.5. klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: KuPS:n verkkosivut, Nya Åland