AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Lahti
4-5-1

11

(0-1)

Yleisöä 2106

VPS
4-5-1
vko.17 // 29.4.2019

​Ennakko: FC Lahti-VPS

​Ennakko: FC Lahti-VPS

Lahden Kisapuistossa juhlitaan vappua jalkapallon merkeissä. FC Lahti saa vieraakseen perinteisen Vaasan Palloseuran.

FC Lahti kärsi kauden avaustappionsa perjantaina Tampereella Ilveksen vieraana. VPS:a vastaan Lahti lähtee hakemaan kauden ensimmäistä kotivoittoa. Kokoonpanosta puuttuvat varmuudella Jerónimo Amione ja Drilon Shala. Sarjataulukossa Lahti putosi kuuden parhaan ulkopuolelle, joten paluu sarjataulukon paremmalle puolelle kiinnostaa lahtelaisryhmää. Ilvestä vastaan kokoonpanoon palasivat Jean-Christophe Coubronne ja Jani Tanska. Lisäksi Irfan Sadik otti tuntumaa loukkaantumisen jäljiltä A-junioreissa.

Molemmat joukkueet pelasivat perjantaina, jonka lisäksi Lahti pelaa vielä sunnuntaina, joten lepoaika on kortilla. Molempia joukkueita on vaivannut lievä tehottomuus. Lahden paras maalintekijä on Josu kahdella maalilla ja VPS:n sisäisen maalipörssin piikkipaikka irtoaa yhdellä maalilla. Toisaalta kumpikin joukkue on onnistunut puolustuspelissään, mutta kenties vappu saa maalihanat aukeamaan.

VPS pelasi viime perjantaina kotikentällään SJK:ta vastaan 1-1 -tasapelin. Joukkue matkusti Lahteen jo tänään. Ottelu FC Lahtea vastaan tulee nopeasti, mutta päävalmentaja Petri Vuorisen mukaan välissä on ollut riittävästi aikaa palautua.

- Pelit tulee vähän tiiviimpään tahtiin nyt, mutta välissä on riittävästi päiviä. Kävimme läpi edellisen pelin ja nyt pitäisi saada joukkue viritettyä huomiseen otteluun samalla tavalla kuin ennen SJK-peliä. Koitamme kehittyä koko ajan, Vuorinen kertoo.

VPS pelasi kauden parasta peliään SJK-ottelun ensimmäisellä puoliajalla. Joukkueen tavoitteena on kehittyä jatkuvasti. Edellisestä pelistä otetaan mukaan hyvät asiat ja joitain asioita lähdetään parantamaan.

- SJK-ottelun ensimmäinen puoliajan pallollinen pelimme oli askel eteenpäin KPV-ottelusta ja näin sen pitää ollakin, että homma menee eteenpäin. Puolustuspelissämme oli myös paljon hyvää, mutta pelissä oli muutamia samoja asioita kuin aiemmin, joita pyrimme korjaamaan koko ajan. Se on oikeastaan se, mitä me teemme tällä hetkellä. Bit by bit, inch by inch. Sitten, kun kehitystä näkyy, olemme matkalla jonnekin, sanoo VPS-luotsi.

Virallisissa otteluissa joukkueet ovat kohdanneet toisensa 46 kertaa. Lahti on reilusti niskan päällä ja on voittanut kohtaamisista 23. Maaleja mustapaidat ovat tehneet 66 Raidan 44 vastaan.

VPS matkustaa Lahteen käytännössä samalla ryhmällä, jolla joukkue pelasi SJK:ta vastaan.


FC Lahti-VPS Lahden Kisapuistossa tiistaina 30.4. klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: FC Lahden verkkosivut, VPS:n verkkosivut