AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.17 // 30.4.2019

"Tekemisen pitää olla samanlaista kuin SJK:ta vastaan" - VPS hakee kauden avausvoittoa Lahdessa

"Tekemisen pitää olla samanlaista kuin SJK:ta vastaan" - VPS hakee kauden avausvoittoa Lahdessa

Petri Vuorinen odottaa Vepsun pelin menevän taas eteenpäin. (Kuva: Juha Tamminen)

VPS hakee kauden avausvoittoaan vappuaattona vierasottelussa FC Lahtea vastaan, mutta Vepsun valmennusjohto tietää, että helpolla pisteet eivät Lahdesta matkaan lähde.

FC Lahti on aloittanut kautensa yhdellä voitolla, kahdella tasapelillä ja yhdellä tappiolla. Sami Ristilän luotsaamasta joukkueesta löytyy sekä nuoruutta että kokemusta. Joukkueen maalia vartioi Bundesliigassakin pelannut Patrick Rakovsky, jonka kanssa Vepsun Martin Kompalla kamppailee Veikkausliigan parhaan saksalaismaalivahdin tittelistä.

Lahtelaisten puolustuksesta löytyy muun muassa kokeneet Jani Tanska sekä Mikko Hauhia. Puolustuslinjassa pelaa myös VPS-faneille tuttu Mikko Viitikko. Joukkueen paras maalintekijä kahdella osumallaan on espanjalainen Josu, jolla on vaaralliset kaukolaukaukset. FC Lahden kärjessä pelaa todennäköisesti isokokoinen Erik Törnroos.

- Lahdelta löytyy erittäin isokokoisia pelaajia. He tulevat olemaan vaarallisia erikoistilanteissa. Heillä on myös paljon kokeneita pelaajia meihin verrattuna. Tämä on heidän kotiottelunsa ja heillä hyviä laukojia, jotka ovat tehneet vapareista ja kulmista maaleja. Joudumme tekemään taas ison työn pisteiden eteen, VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen kommentoi.

Päävalmentaja haluaa nähdä kehitystä joukkueen pelissä vappuaaton ottelussa. Lahdessa on mukana lähes samat pelaajat kuin SJK:ta vastaan, vaikka muutamat loukkaantumisista kärsineet pelaajat ovat jo lähellä pelikuntoa.

- Avain Lahti-ottelussa on se, että pelimme menee parempaan suuntaan koko ajan. Tekemisen pitää olla samanlaista kuin SJK:ta vastaan. Siitä on hyvä lähteä.

- Lähdemme otteluun vielä suunnilleen samoilla pelaajilla kuin SJK-peliin. Annamme joillekin pelaajille vielä viikon aikaa palautua. Sen jälkeen on jo mahdollista, että kokoonpanossa on lisää pelaajia, Vuorinen sanoo.


FC Lahti-VPS Lahden Kisapuistossa tiistaina 30.4. klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia