AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
Ilves
4-4-2

10

(1-0)

Yleisöä 5135

FC Lahti
4-5-1
vko.16 // 26.4.2019

Ilves nousi Veikkausliigan kärkeen (Ilves-FC Lahti 1-0)

Ilves nousi Veikkausliigan kärkeen (Ilves-FC Lahti 1-0)

Tämän vuoden puolella edelleen voittamattomana oleva Ilves kaatoi Lauri Ala-Myllymäen osumalla FC Lahden 1-0 ja nousi Veikkausliigan kärkeen.

Kotijoukkue otti pallokontrollin ensiminuuteilla. Ilvestä aiemmin edustaneet toppari Jani Tanska ja laituri Teemu Penninkangas saivat olla tarkkoina Lahden miehistössä, joka joutui vetäytymään syvälle omalle kenttäpuoliskolle.

Kuhnureiden kone käynnistyi hiljalleen. Kuten aiemminkin tällä kaudella, lahtelaiset panostivat erikoistilanteisiin. Ilves-puolustus pakotettiin hätäisiin purkupalloihin, joiden epäonnistuminen lisäsi painetta. Kertaalleen maalivahti Mika Hilanderkin joutui venymään parhaimpaansa, kun Gael Etock tavoitteli ylänurkkaa terävällä laukauksella.

Avausjakson loppua kohden Ilves pystyi luomaan vetopaikkoja, mutta tarkkuudessa ja ajoituksessa oli parannettavaa. Lopulta Lauri Ala-Myllymäki osui maalipuiden väliin, kun puoli tuntia oli pelattuna. Kymppipaitaa kantava "Lämmi" pyssytti kaukovedon, joka otti onnekkaan kimmokkeen puolustaja Mikko Viitikon jalasta ja painui alakulmaan.

Juuri ennen taukovihellystä tupsukorvilla oli useampikin paikka tuplata maaliluvut. Yusif, kahdesti Jair ja vielä uudelleen Ala-Myllymäki saivat tykittää sielunsa kyllyydestä, mutta aina vain jostain löytyi lahtelaispelaajia vetojen tielle.

Joukkueet palasivat pukukopista ja jatkoivat täsmälleen siitä mihin jäivät. Tupsukorvat vyöryttivät hyökkäyksiä kuin liukuhihnalta. Useampi peluri kävi koettamassa onneaan maalintekosektorilla, mutta mustapaitainen muuri blokkasi laukaukset. Paras paikka avautui Emile Paul Tendengille, mutta tyhjän maalin edessä vasemman jalan volley-veto karkasi räikeästi yli.

Toimettomaksi eivät jääneet vierasjoukkueenkaan yläalueen pelurit. Terävät vastaiskut puhkoivat Ilveksen keskikentän linjat, mutta alimpien pelaajien onnistui lopulta katkaista hyökkäyksiltä siivet. Viihdyttävä peli aaltoili päädystä päätyyn.

Tasoitusta hakeneen Lahden ainoa ase loppua kohden oli hakea pitkillä avauksilla hyökkääjäkolossi Erik Törnrosin päätä. Topparikaksikko Baba Mensahin ja Diogo Tomásin puristuksessa se oli helpommin sanottu kuin tehty.

Kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä enää vartti, aukesi lahtelaisille oiva tilaisuus tulla matsiin vielä mukaan. Yläalueen vapaapotkussa vanhat tutut Penninkangas ja Tanska olivat pahanteossa, mutta Hilanderin johdolla vedot vitosen alueelta saatiin pelastettua viime tingassa.

Loppujen lopuksi kotijoukkue ansaitsi voittonsa ja paikkoja oli viimeisille sekunneille asti tuplata johto 2-0:aan. Laukaukset menivät 20-9 keltapaitojen eduksi. Kolmen lisäpisteen myötä tappioton Ilves on nyt sarjataulukon ykkösenä.


HJK-Ilves Telia 5G Areenalla perjantaina 3.5. klo 18.30 ja FC Lahti-VPS Lahden Kisapuistossa tiistaina 30.4. klo 18.30. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.