AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.17 // 2.5.2019

​Kurinalainen Ilves puolustaa vastustajansa nurin: "Kellään ei ole erityisvapauksia"

​Kurinalainen Ilves puolustaa vastustajansa nurin: "Kellään ei ole erityisvapauksia"

Kuva: Juha Tamminen

Ilves ei ole päästänyt vielä maaliakaan verkkoonsa tämän kauden Veikkausliigaotteluissa.

Ilveksen kapteeni Mika Hilander nimesi oman ehdokkaansa Veikkausliigan maalikuninkaaksi 2019 ja se ehdokas oli Lauri Ala-Myllymäki. 21-vuotias nuori mies otti haasteen vastaan ampumalla voittomaalit viime otteluissa FC Lahden ja SJK:n verkkoon.

- Hilan paine on hyvästä. Hyvä että nyt on osunut. Oli semmoiset pelit, että ne pitikin voittaa ja hyvä että tein maalit ja että voitettiin. Sillä ei ole väliä kuka tekee, mutta sillä on väliä tekeekö vai ei, Ala-Myllymäki sanailee.

Ilves ei ole hävinnyt yhtään harjoitusottelua preseasonilla, Suomen Cupissa tai Veikkausliigan alkukierroksilla. Hyvät tulokset eivät ole kuitenkaan vaikuttaneet suuremmin tamperelaisjoukkueen arkeen.

- Kivempaa se on tulla voittopelin jälkeen palauttaviin treeneihin. Se päivä nauttia siitä, sitten palata täyteen työntekomoodiin.

- Samalla tapaa tehdään töitä. On mieluisaa lähteä treeneihin tekemään hommia positiivisen kautta, kuin että puristettaisiin mailaa, että perkule jotain täytyy tehdä. Ei puristeta mailaa, vaan tsempataan, että saadaan hyvää meininkiä jatkettua, Ala-Myllymäki toteaa.

Joskus voitosta voittoon marssiminen saattaa aiheuttaa joukkueen sisällä tietynlaista leijumisilmiötä.

- Tähän seuraan ei semmoinen sovi, eikä ole ikinä sopinut, Ala-Myllymäki naulaa.

Ilveksen vahvan tuloksen tekemisen taustalla on väkevä joukkuepuolustaminen. Tamperelaisille ei ole tehty vielä maaliakaan Veikkausliigakauden 2019 neljässä ensimmäisessä ottelussa.

- Tehdään kuten on sovittu ja kaikki tekee. Kellään ei ole erityisvapauksia. Kaikki tiedostaa, että se on se homma ja sillä pärjätään. Silloin on helpompi pärjätä, kun puolustetaan hyvin koko joukkueena. Riittää se yksikin maali.

- Lahti-pelissä luotiin paljon paikkoja ja hyvin rakennettiin tilanteita. Oli mahdollisuudet ja olisi pitänyt tappaa se peli. Ei käynyt kuitenkaan sitä pahinta, että olisi menetetty pinnoja, kun pystytään puolustamaan 90 minuuttia hyvin koko joukkueena, Ala-Myllymäki toteaa.


HJK-Ilves Telia 5G Areenalla perjantaina 3.5. klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia