AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK
4-3-3

23

(1-1)

Yleisöä 3102

RoPS
4-3-3
vko.43 // 27.10.2017

Ennakko: HJK-RoPS

Ennakko: HJK-RoPS

HJK:n menestyksekäs kausi päättyy lauantaina, kun edessä on viimeinen viimeinen ottelu. Helsinkiläiset saavat vieraita pohjoisesta, kun RoPS saapuu haastamaan Klubin.

Vaikka HJK varmisti mestaruuden jo hyvän aikaa sitten, niin otteet viheriöillä ovat säilyneet tasaisen laadukkaina. Edellisessä ottelussaan Klubi kävi nappaamassa täyden pistepotin turusta, kun FC Inter kaatui viime viikon perjantaina lukemin 3-1. Sinivalkoisten maaleista vastasivat Sebastian Dahlström, Faith Friday Obilor sekä Filip Valenčič.

Inter onnistui viimeistelemään ainokaisensa lisäajalla. Timo Furuholmin osuma katkaisi Klubin nollaputken, jolle kertyi pituutta lopulta yli 570 minuuttia.

Voittoputki sen sijaan jatkui. HJK on voittanut Veikkausliigassa nyt kymmenen ottelua putkeen. Lisäksi väliin mahtuu voitto Suomen cupista, kun SJK kaatui loppuottelussa Akseli Pelvaksen osumalla lukemin 1-0.

Klubi sai Turussa mieluisan lisän kokoonpanoon, kun Mosa pelasi ensimmäisen ottelunsa elokuun alkupuolella sattuneen loukkaantumisen jälkeen. Kauden viimeiseen kamppailuun ei kuitenkaan ole luvassa enempää apuja sairastuvan puolelta.

Tämän kauden näytelmässä Rovaniemen Palloseura on haastajista ainoa, jonka edessä Helsingin Jalkapalloklubi on edes hetkeksi joutunut vetäytymään. Kukaan muu ei ole kyennyt kaatamaan Klubia heidän kotikentällään.

Elokuussa Rovaniemen Palloseura ryösti pisteet Klubin pyhimmästä, Töölön Jalkapallostadionilta. Sen järkytyksen koettuaan HJK ei ole menettänyt sarjassa pistettäkään. Parin vuoden taaperruksen jälkeen Klubi on palannut valtaistuimelle. Huomenna Veikkausliigan Mestaruuspatsas kohoaa kohden Töölön iltaa ylivoimaisen piste-eron turvin. Aiemmin syksyllä HJK varmisti myös Cupin mestaruuden.Onko HJK jo liiankin ylivoimainen Suomeen?

- Ei. Olen sitä koulukuntaa, jonka mielestä HJK:n on oltavakin meidän keihäänkärki. Suunnannäyttäjä ja kalifi, viimeistä otteluaan joukkueen peräsimessä oleva RoPS-luotsi Juha Malinen vastaa napakasti.

- Eivät muut paikkakunnat pitkään sellaista näytelmää siedä. Lopulta tulee nousemaan haastajia, jotka himoitsevat kalifiksi kalifin paikalle. Ja silloin suomalainen jalkapallo on ottanut selkeitä askelia kehittyäkseen.

Yksittäisistä pelureista mielenkiinto kohdistuu lauantaina myös Filip Valenčičiin. Slovenialainen kamppailee tiukasti Veikkausliigan maalipörssin voitosta, sillä kasassa on 15 täysosumaa. Maalikuninkuudessa on tällä hetkellä kiinni IFK Mariehamnin Aleksei Kangaskolkka, joka on viimeistellyt 16 maalia. Myös Akseli Pelvas on vielä näköetäisyydellä, sillä hän on osunut tolppien väliin 13 kertaa.


HJK-RoPS Telia 5G Areenalla lauantaina 28.10. kello 14.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa

Lähde: HJK:n verkkosivut, RoPS:n verkkosivut