AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK
4-3-3

30

(1-0)

Yleisöä 3521

FC Lahti
3-2-3
vko.42 // 16.10.2017

HJK vaikeutti FC Lahden mitalijahtia (HJK-FC Lahti 3-0)

HJK vaikeutti FC Lahden mitalijahtia (HJK-FC Lahti 3-0)

HJK on jo varmistanut mestaruutensa, mutta ei ole ottanut jalkaa kaasulta. Maanantai-iltana kaatui FC Lahti 3-0 (1-0). Lahtelaiset ovat nyt neljäntenä neljän pisteen päässä pronssista, kun jäljellä on kaksi kierrosta.

FC Lahti käy vielä kovaa kamppailua mitaleista. Vierasjoukkue aloittikin väkevästi, ja Thomas Dähne joutui venymään torjuntaan jo ensimmäisellä minuutilla.

Ottelun avausjakso jatkui tasaisena, eikä kumpikaan päässyt murtautumaan todellisiin tekopaikkoihin. HJK pyrki rakentamaan peliä rauhassa alhaalta, mutta Lahden kova prässi katkaisi syöttöketjut tehokkaasti. Lahti puolestaan eteni nopeasti, mutta myös isäntien peli toimi puolustussuuntaan erinomaisesti.

Dähne venyi uudestaan upeasti pallon tielle 28. minuutilla, kun saksalainen torjui lähietäisyydeltä tulleen vapaapotkun yläkulmasta.

Klubin toistaiseksi paras paikka aukesi 35. minuutilla Atomille. Japanilainen murtautui väkisin vetopaikkaan rangaistusalueen rajalle, mutta laukaus painui hienoisesti ohi Lahden maalin.

Vain kaksi minuuttia oli ehtinyt kulua edellisestä tilanteesta, kun Klubi iski kauden ensimmäisen osumansa FC Lahden verkkoon. Demba Savage pisti todellisen nappisyötön laidalta maalinedustalle, jossa väijynyt Akseli Pelvas ohjasi pallon taidolla maalin kattoon. Osuma oli Pelvakselle kauden 14.

Pelvaksen osuma jäi ensimmäisen nelivitosen ainoaksi, ja tauolle siirryttiin isäntien 1-0 johdossa.

Toinen puoliaika jatkui samalla intensiteetillä, johon ennen taukoa jäätiin. Lahdelle avautui ensimmäinen tekopaikka, mutta Dähne ehti jälleen pallon tielle.

Seuraavaksi oli Klubin paikka koittaa, kun Lucas Lingman vapautti Filip Valenčičin läpiajoon. FC Lahden veräjänvartija Santeri Pakkanen onnistui kuitenkin torjumaan laukauksen.

Klubi suoritti ensimmäisen vaihtonsa, kun peliä oli takana 57 minuuttia. Maalisyötön tarjonnut Savage otettiin vaihtoon ja Ousman Jallow tuli kentälle. Reilu kymmenen minuuttia edellisestä, ja Lingman vaihdettiin Sebastian Dahlströmiin.

Ottelun edetessä vieraat alkoivat vyöryttämään painetta vääjäämättä Klubin päätyyn. Isäntien puolustus oli kuitenkin tilanteissa hereillä, eikä Lahdella avautunut tekopaikkoja.

Klubille vuorostaan syntyi tilaisuuksia iskeä vastaan, ja jälki olikin tuhoisaa. Vaihdosta sisään tullut Jallow siirsi parin minuutin tehohetkensä myötä Klubin kahdella komealla osumalla 3-0 johtoon. Ensimmäiseen osumaan Dahlström ja Valenčič tekivät upean esityön, toisessa Jallow itse painoi pallon pienestä kulmasta vastustamattomasti yläkulmaan. Osumien myötä Jallow tuplasi kauden maalimääränsä neljään.

Salamana tulleiden takaiskujen jälkeen Lahti ei saanut enää kirivaihetta silmään. HJK liikutteli palloa fiksusti, ja Klubin lisäosuma oli lähempänä vieraiden ensimmäisen syntymistä.

Voiton myötä ero HJK:n ja toisena olevan KuPS:n välillä on jo 23 pistettä. Lahden kaaduttua Klubin voittoputki Veikkausliigassa on nyt yhdeksän ottelun mittainen.


FC Inter-HJK perjantaina 20.10. kello 18.30 Veritas Stadionilla ja VPS-FC Lahti Elisa Stadionilla perjantaina 20.10. kello 18.30. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: HJK:n verkkosivut