AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK
4-3-3

30

(1-0)

Yleisöä 3521

FC Lahti
3-2-3
vko.41 // 15.10.2017

Ennakko: HJK-FC Lahti

Ennakko: HJK-FC Lahti

Suomen mestaruuden jo varmistanut HJK pelaa maanantaina kotonaan FC Lahtea vastaan.

FC Lahti matkaa maanantaina Helsinkiin, jossa vastaan asettuu jo Suomen mestaruuden varmistanut HJK.

Viimeiset viikot ovat olleet FC Lahdelle vaikeita. FC Interistä otetun hienon 6-1-vierasvoiton jälkeen takana on tasapeli RoPS:aa vastaan ja tappiot Ilvekselle sekä IFK Mariehamnille. Samalla mitalitaistelu on tasoittunut.

Kuluvan kauden ottelut HJK:ta vastaan ovat olleet tasaisia. Maalipaikkoja on ollut molemmilla, mutta 180 peliminuutin jälkeen kumpikaan ei ole onnistunut heiluttamaan maaliverkkoa. Keväinen taisto Lahdessa oli todellinen taistelupeli, ja myös viime kohtaaminen Helsingissä oli värikäs. Ottelussa jaettiin yhteensä seitsemän keltaista korttia.

- Odotan jälleen hyvin tasaista matsia. Meidän täytyy puolustaa hyvin ja ohjata peliä haluamallamme tavalla. Myös suunnanmuutospelaaminen korostuu HJK:ta vastaan, FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas ennakoi.

- HJK on prässännyt aggressiivisemmin tällä kaudella. Meidän pitää olla rohkeita ja lukea tilanteet oikein, milloin hyökätä nopeasti ja milloin pallonhallinnan kautta, "Toke" jatkoi.

Tuplamestaruutta juhliva HJK on ollut etenkin loppukaudesta vahva. Elokuun puolivälissä koetun RoPS-tappion jälkeen joukkue on voittanut kahdeksan ottelua putkeen maalierolla 21-2. Myös HJK:n kokoonpanossa on nähty yllättäviä muutoksia, sillä SJK:ta vastaan topparina pelasi Vincent Onovo ja laitapuolustajana Rasmus Schüller.

Viime pelin voitto SJK:sta oli HJK:lle jo peräti kahdeksas peräkkäinen Veikkausliigassa, minkä lisäksi väliin mahtuu SJK:n kukistaminen Suomen Cupin loppuottelussa. Erityisen vakuuttavaa on ollut puolustustyöskentely. Kun loppuottelu lasketaan mukaan, niin HJK on pitänyt maalinsa puhtaana jo reilut 390 minuuttia putkeen.

Viime kauden viimeisessä kohtaamisessa Klubia vastaan FC Lahti juhli 4-1 vierasvoittoa, josta joukkue yrittää ammentaa voimaa myös tällä kertaa.

FC Lahden terveystilanne on kohtuullinen. Stenio on pelikiellossa, mutta muita uusia poissaolijoita ei ole. Loorents Hertsi on pelikuntoinen, kuten myös Santeri Hostikka ja Henri Anier. Pelipäivän erikoisuutena on, että Hostikan lisäksi joukkueen nuoresta kaartista Mikko Kuningas, Fareed Sadat, Joona Tapani ja Miikka Mujunen astelevat aamulla armeijan harmaisiin ja saapuvat Santahaminasta otteluun.

HJK ei saa maanantaiksi apuja sairastuvalta, vaan kamppailu jää loukkaantumisten takia väliin Moshtagh Yagoubilta, Roni Peiposelta, Ville Jalastolta sekä Hannu Patroselta.


HJK - FC Lahti Telia 5G Areenalla maanantaina 16.10. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: FC Lahden verkkosivut, HJK:n verkkosivut