AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK
4-3-3

10

(0-0)

Yleisöä 3217

IFK Mariehamn
4-4-2
vko.39 // 27.9.2017

HJK varmisti mestaruuden (HJK-IFK Mariehamn 1-0)

HJK varmisti mestaruuden (HJK-IFK Mariehamn 1-0)

HJK varmisti keskiviikkona Suomen mestaruuden Veikkausliigan kaudella 2017. IFK Mariehamn kaatui Helsingissä Anthony Annanin maalilla 1-0 (0-0).

Lauantaina Suomen cupin Seinäjoella voittanut HJK lähti kamppailuun IFK Mariehamnia vastaan vain yksi asia mielessään - mestaruus. Ero kärjessä viilettävän Klubin ja toisena olevan FC Lahden välillä oli ennen ottelua 15 pistettä, mikä tarkoitti tasapelinkin varmistavan Klubille sen historian 28:nnen mestaruuden.

Kuudentena olevalla IFK Mariehamnilla oli myös isot pisteet jaossa, sillä viime kauden mestari käy edelleen kiivasta taistoa himmeämmistä mitaleista.

Klubi näytti heti alusta lähtien asennoituneen otteluun voitto mielessään. Atomu Tanaka pääsikin jo neljännellä minuutilla erinomaiseen tekopaikkaan, mutta Marc Nordqvist torjui japanilaisen yrityksen. Pian Sebastian Dahlström haastoi itsensä vetopaikkaan, mutta veto painui ohi maalin.

Klubi jatkoi pyöritystä vieraiden päädyssä luoden pallollista painetta jatkuvasti. 24. minuutilla Akseli Pelvas kiskaisi upean volleyn, mutta hyökkääjän veto painui hieman maalin yli.

Myös IFK Mariehamn oli pallon saadessaan aktiivinen ylöspäin. Saarelaiset iskivät hanakasti vastaan, mutta viimeistely-yritykset painuivat selvästi ohi Thomas Dähnen vartioiman Klubi-maalin.

Ensimmäisen nelivitosen keskivaiheilla peli tasautui, mutta loppua kohden HJK otti pelin jälleen haltuunsa. Klubi sai pallon kertaalleen jo IFK Mariehamnin maaliin, mutta tuo osuma hylättiin paitsiona. Vahvasta otteesta huolimatta osumia ei nähty, ja tauolle siirryttiinkin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen puolisko jatkui siitä mihin ensimmäinen jäi. Klubi hallitsi kenttätapahtumia, ja vierasjoukkue keskittyi puolustamiseen. Heti jakson alkuun Dahlström pelasi Demba Savagen loistavaan paikkaan, mutta gambialaisen jatkosyöttö katkesi puolustusmuuriin.

Seuraavaksi Anthony Annan kokeili laukoa boksin ulkopuolelta, mutta Nordqvist venyi pallon tielle alakulmaan torjuen vedon kulmapotkuksi.

Seuraavalla kerralla Annan ei enää antanut IFK-vahdille armoa. 59. minuutti oli käynnissä, kun Klubi sai kulmapotkun. Rasmus Schüllerin lähettämä keskitys kimpoili rangaistusalueen ulkopuolella odottaneella Annanille, jonka huikea veto painui vastustamattomasti maalin oikeaan yläkulmaan. Osuma oli ghanalaiselle kauden kolmas.

Johtoasemaan siirryttyään HJK ei mukavoitunut, vaan päinvastoin se jatkoi hallintaa raivoisasti. Toinen maali olikin todella lähellä, kun Rafinha vapautti Schüllerin upealla nostolla, mutta Nordqvist onnistui torjumaan maalintekoyrityksen.

Vieraiden toistaiseksi paras paikka aukesi 83. minuutilla, kun 14 maalia kuluvalla kaudella iskenyt Aleksei Kangaskolkka karkasi läpiajoon. Oikea-aikaisesen vastaantulon tehnyt Dähne poimi kuitenkin laukauksen näyttävästi alakulmasta pitäen isännät johtoasemassa.

HJK pysyi kuskin paikalla ottelun loppuun asti, eikä IFK Mariehamn onnistunut enää luomaan paikkoja. Klubi sen sijaan pääsi vielä pariin otteeseen hätyyttelemään vieraiden maalia, mutta lisäosumia ei nähty.HJK-PS Kemi lauantaina 30.9. kello 17 Telia 5G Areenalla ja IFK Mariehamn-SJK sunnuntaina 1.10. kello 18.30 Wiklöf Holding Arenalla. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.