AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK
4-3-3

10

(1-0)

Yleisöä 5521

KuPS
4-4-2
vko.34 // 26.8.2017

Ennakko: HJK-KuPS

Ennakko: HJK-KuPS

Sarjataulukon kärkijoukkue HJK isännöi sunnuntaina Telia 5G Areenalla KuPS:aa.

Kuopiolaisilla on sunnuntaina vastassaan vahvin mahdollinen liigavastustaja. HJK on hävinnyt omalla kotiareenallaan tällä kaudella vain yhden kerran. Klubi on tehnyt liigassa eniten maaleja (53) ja päästänyt vähiten (10). Edessä on tämän pelikauden vaativin ja vaikein vierasottelu.

- HJK on iso haaste, mutta samalla myös iso mahdollisuus. IFK-ottelussa saimme parannusta aikaiseksi ja se oli meiltä hyvä peli. Tästä tulee erilainen ottelu. Tulee vahvaa fyysistä kamppailua. HJK on erittäin vahva yksilötasolla ja siihen meidän pitää pystyä vastaamaan, KuPS-valmentaja Jani Honkavaara toteaa.

Viimeisissä peleissä HJK:lla on kuitenkin ollut haasteellisempaa. FC Lahti haki Helsingistä pisteen maalittomalla tasapelillä, kun taas RoPS kuittasi täyden pistepotin lukemin 1-0. Kauden yhdeksästä aikaisemmasta kotiottelustaan HJK kuittasi 25 pistettä maalierolla 27-2. KuPS:lla on vastaavasti ollut viime aikoina ongelmia vieraskamppailuissa, sillä kuopiolaiset ovat voittaneet edellisestä kuudesta matkapelistään vain yhden.

Viime sunnuntaina pelatussa kotiottelussa KuPS onnistui kuitenkin saavuttamaan maukkaan revanssin. IFK Mariehamn kukistettiin 2-1 jännittävien loppuhetkien jälkeen ja kuopiolaiset pysyvät edelleen hyvissä asemissa tämän syksyn mitalikamppailussa. Oma pelillinen tekeminen parani toivotulla tavalla ja hyvää pelaamista todella tarvitaan HJK-ottelussakin hyvän lopputuloksen saavuttamiseksi.

- Melko lailla pitää jokaisella pelin osa-alueella onnistua jos aikoo voittaa. HJK on hyvä pallonhallintajoukkue ja hyvä vastahyökkäysjoukkue, joka tekee maaleja erikoistilanteista ja on päästänyt maaleja vähiten Veikkausliigassa. Kaikki pelin osa-alueet ovat heillä kunnossa, Honkavaara muistuttaa.

Arvokas IFK-voitto oli ison työn takana ja jokaisesta pallosta piti kamppailla lujasti jokaisessa tilanteessa. Kasvojen pesu ja kilven kirkastaminen kuitenkin onnistuivat toivotusti. Helsingissä tarvitaan koko joukkueelta jälleen tinkimätöntä taisteluasennetta ja yhtenäistä pelaamista hyvän lopputuloksen saavuttamiseksi.

- Hyvä että IFK-mörkö saatiin karistettua harteilta. Me pystymme nousemaan otteluiden lopuissa vahvan fysiikkamme ansiosta ja se on vahvuutemme loppukauden aikana, päävalmentaja muistuttaa.

Pelikiellossa ei KuPS:lla ole tällä hetkellä ketään eikä loukkaantumisia ole sattunut. Kuopioon saapunut venäläistoppari Igor Cheminava on harjoitellut tämän viikon KuPS-joukkueen riveissä ja hänen on määrä pelata lauantaina ensimmäinen ottelunsa esiintyen reserviseura KuFun riveissä kakkosessa.


HJK - KuPS sunnuntaina 27.8. kello 18.30 telia 5G Areenalla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: HJK:n verkkosivut, KuPS:n verkkosivut